Η γοητεία της κινέζικης παραδοσιακής κουζίνας μέσα από τα βίντεο της Dianxi Xiaoge
Η Κινέζα σεφ και youtuber, Dianxi Xiaoge, μας "ταξιδεύει" στις πιο αυθεντικές γεύσεις της Γιουνάν, με τα βίντεό της να κάνουν τον γύρο της υφηλίου.

Η Dianxi Xiaoge είναι μια Κινέζα μαγείρισσα και youtuber που μας έχει -απολύτως δικαιολογημένα- τραβήξει την προσοχή μέσω του καναλιού της στο youtube.

Στο youtube chanel της, μπορείς να γνωρίσεις την Dianxi Xiaoge, η οποία διαμένει στη Yunnan (Γιουνάν), μια επαρχία που βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Κίνας, συνορεύει στα δυτικά με τη Βιρμανία, με το Λάος στο νότο και με το Βιετνάμ στα νοτιανατολικά. Στη Γιουνάν, λοιπόν, μια επαρχία – απόλυτο ρουστίκ παράδεισο, η Xiaoge παρασκευάζει νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία καλλιεργεί και παράγει η τοπική κοινωνία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

我记得有条黑色的水裤,然后我特意穿了件红色的衣服……结果我到地里,叔叔已经穿着黑色水裤了……我想开口和他换一下裤子来着,又觉得太尴尬……于是就有了我这一身……红色 I remembered there was a pair of black water pants, then I expressly wore a red shirt… But, when I went to the field, my uncle was already wearing black water pants that I wanted to wear. It was too embarrassed to tell my uncle to exchange the water pants… so I was dressed all in…red. #dianxixiaoge #apenjie #滇西小哥

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 滇西小哥 Dianxi Xiaoge (@dianxixiaoge_apenjie) στις

Παρότι, ωστόσο, δε γνωρίζουμε πολλά για τη γεωργική καλλιέργεια και παραγωγή της Γιουνάν, σύμφωνα με πληροφορίες που διατίθενται στο κανάλι του YouTube, η Dianxi Xiaoge αναφέρει τα εξής:

“I am a local Yunnan Girl. My name is “Dianxi Xiaoge”. People who knows well will call me “Apenjie”. Both my families and the peaceful village are shown in my videos. I film seasonal ingredients, special local products, really anything that reflects the uniqueness of Yunnan cuisine, All the inspiration behind my video come from our daily meals.” 

“Είμαι ένα ντόπιο κορίτσι από τη Yunnan. Το όνομά μου είναι “Dianxi Xiaoge”. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά, με φωνάζουν “Apenjie”.  Στα βίντεό μου θα δείτε την οικογένειά μου, αλλά και το ήσυχο χωριό, στο οποίο ζω. Τραβάω σε βίντεο τα εποχιακά υλικά μας, τα ντόπια προϊόντα μας, πραγματικά οτιδήποτε αντανακλά τη μοναδικότητα της κουζίνας της Γιουνάν, αφού όλη η έμπνευση πίσω από τα βίντεο, προέρχεται από τα καθημερινά μας γεύματα.”

Το κανάλι της Dianxi Xiaoge καταμετρά πάνω από 2.000.000 subscribers, ενώ τα βίντεό της χαίρουν παγκόσμιας απήχησης, ξεπερνώντας τις 18 με 20 εκατομμύριες προβολές, από τη στιγμή που εκείνη έκανε λογαριασμό στην πλατφόρμα του youtube, μόλις πριν ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2018.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι η παραγωγή και ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της Dianxi είναι εξαιρετικά υψηλή για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης σαν τη Γιουνάν, ενώ παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι (και) το youtube είναι απαγορευμένο στην Κίνα (μεταξύ άλλων ιστοτόπων) και άρα, οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν πρόσβαση, είναι πολύ πιθανό πως το κανάλι της Dianxi Xiaoge αποτελεί εργαλείο, υποστηριζόμενο απ’ την κυβέρνηση, για την προώθηση της τοπικής κουλτούρας της επαρχίας Γιουνάν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Hello,Instagram的朋友们!我是滇西小哥,一个地道的云南妹子。我在IG上开通账号了!我会在这里持续更新云南美景美食还有可爱的大王!希望大家会喜欢!祝大家天天开心,天天有美食相伴! Hi! I am Dianxi Xiaoge, an indigenous girl of Yunnan province, China. I started an account on the Instagram! I will constantly update the beautiful scenery of Yunnan and the lovely Dawang, my dog, on the Instagram! I hope you will like it! I wish all of you have a nice day with palatable food! #dianxixiaoge #apenjie #滇西小哥

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 滇西小哥 Dianxi Xiaoge (@dianxixiaoge_apenjie) στις

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή των βίντεο, αν παρακολουθήσεις έστω ένα, θα γοητευτείς απ’ τη “μαγεία” της αυθεντικής γαστρονομικής παράδοσης της Γιουνάν και θα θες να δεις δεύτερο και τρίτο και τέταρτο.

Απολύτως δικαιολογημένα, λοιπόν, η Κινέζα μαγείρισσα από την επαρχία της Γιουνάν, συγκαταλέγεται στα παγκόσμια trends του youtube, φιλοτεχνώντας, σε live χρόνο, νόστιμα παραδοσιακά πιάτα και ταξιδεύοντάς μας στα πέρατα της Κίνας, με τον πιο αυθεντικό και ρεαλιστικό τρόπο.

Κέικ φεγγάρι της Yunnan με γέμιση ζαμπόν

Χοίρινο συκώτι με πικάντικη σως

Γλυκιά ψητή πατάτα, πικάντικη γεύση και sour Noodle

Η καλύτερη μέθοδος για το μαγείρεμα χοιρινού κρέατος με λεμόνι Ταϊλάνδης

Άγρια πράσινα κινέζικα bayberries που καλλιεργούνται στα βουνά του Γιουνάν

Βρες τη Dianxi Xiaoge στο Facebook.

Δες ακόμα: Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα φαγητά στον κόσμο!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πεινάμε μετά το αλκοόλ και το ξενύχτι;

10 υπερ-παράξενες γεύσεις γνωστών σνακ που δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκαν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;