Εθνικές εκλογές 2019: Χωρίς αυτοδυναμία, θα ξανά πάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει έκκληση για αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές 2019

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Θέμα 104,6, το ενδεχόμενο προσφυγής στις εθνικές κάλπες για ακόμη μια φορά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές 2019, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Θέμα 104,6, εξήγησε πως αν δεν υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή και αυτοδυναμία, αυτό θα σημάνει την αναγακαιότητα προσφυγής στις κάλπες Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική, ειδάλλως θα χρειαστεί η συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ο αρχηγός της ΝΔ επεσήμανε πως, κατά την εκτίμησή του, οι πολίτες δε θέλουν να ξανά πάνε στις κάλπες μετά την 7η Ιουλίου, ενώ, σχετικά με το σενάριο συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Όσο για την ακύρωση του προγραμματισμένου debate των πολιτικών αρχηγών, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αναφορικά με τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, επεσήμανε τα εξής:

“Σκοπός μας στις ευρωεκλογές ήταν μια καθαρή νίκη. Η εικόνα που αποκόμισα εγώ δεν ήταν μόνο των δημοσκοπήσεων αλλά της κοινωνίας. Έβλεπα δύο πράγματα. Αφενός ένα κύμα αντίδρασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Τσίπρα προσωπικά και μια διάθεση απόρριψης μιας κακής κυβέρνησης. Έβλεπα όμως και κάτι άλλο, κόσμο που μου έλεγε ότι δεν έχω ψηφίσει τη ΝΔ αλλά σε εμπιστεύομαι για να φύγει ο Τσίπρας αλλά και για να μπορέσει να μας πείσεις έμπρακτα ότι η ΝΔ έχει αλλάξει. Ορισμένοι το κάνουν με μια δόση καχυποψίας και το σέβομαι αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή». «Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών”.

Δείτε ακόμα: Εθνικές Εκλογές 2019: Η νέα δημοσκόπηση της Marc δίνει διαφορά 10% ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;