10 απλοί τρόποι για να κάνεις εύκολα φίλους στη δουλειά!

Από neolaia.gr Team 25 Ιουνίου 2019

Έτσι, θα καταφέρεις πολύ εύκολα να κάνεις φίλους στη δουλειά σου!

Ξεκίνησες νέα δουλειά αλλά νιώθεις λίγο έξω από τα «νερά» σου, καθώς είσαι ο newbie στο συγκεκριμένο χώρο και είναι άβολες οι πρώτες μέρες.

Μη φοβάσαι! Δεν είσαι ο μόνος που έχει βρεθεί σε αυτή την ευχάριστη θέση (#notpleasant), αφού όλοι το έχουμε περάσει και θα το περνάμε συνεχώς, γιατί όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και προχωράμε παρακάτω στη ζωή μας και στη δουλειά μας.

Μπορούμε να μιλάμε για ώρες όταν αναφερόμαστε στη δουλειά και στους φίλους, τους οποίους γνωρίσαμε μέσα από αυτή, αλλά το ζητούμενο είναι άλλο. Πώς θα κάνεις, εσύ, αμέσως φίλους στη νέα δουλειά που είσαι;

1.Ξέχνα τις παλιές δουλειές που ήσουν και ξεκίνα από την αρχή. Οι πρώτες συστάσεις είναι απαραίτητες για να σε παρατηρήσουν.

2.Χαμόγελα. Ένα καλό και αληθινό χαμόγελο πάντα προσελκύει κόσμο προς το μέρος σου.

3.Σκέψου πως βρίσκεσαι σε ένα ραντεβού. Άρα, κάνεις ερωτήσεις και απαντάς σε ερωτήσεις. Το έχουμε;

4.Μίλα με τους συναδέλφους σου για θέματα που δεν αφορούν τη δουλειά, όταν βρίσκεστε σε διάλειμμα.

5.Αν παρατηρήσεις πως οι συνάδελφοι σου , κατεβαίνουν στο cafe της γωνίας, πήγαινε και εσύ για καφέ. Σίγουρα, θα σου πουν να κάτσεις μαζί τους (αν έχουν τρόπους, φυσικά!).

6.Να θυμάσαι πως δεν είναι όλοι φίλοι σου, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποτρέψει από γνωριμίες που θα σε ωφελήσουν στο μέλλον.

7.Μην κάνεις παρέα από ανάγκη. Δεν είσαι απεγνωσμένος. Θα υπάρξουν άτομα, με τα οποία δε θα ταιριάζεις. Μίλα με όλους αλλά ξεχώρισε αυτούς που σου «κάνουν».

8.Τα social media σε φέρνουν πιο κοντά με τους συναδέλφους. Απλά, πρόσεχε μην έχεις κανέναν έξαλλο λογαριασμό.

9.Η αυτοπεποίθηση σου πρέπει να φανεί. «Είσαι ένας δυνατός και έξυπνος άνθρωπος. Α! Και ξεχωριστός», αυτή είναι η ατάκα σου. Με την αυτοπεποίθηση σου μπορείς να τους κατακτήσεις όλους.

10.Να είσαι απλά ο εαυτός σου. Είναι βαρετό να προσποιείσαι κάποιον άλλον. Είσαι αυτός που είσαι, και σε όποιον αρέσει.

Δες επίσης: 5 λάθη που κάνουμε όλοι όταν ψάχνουμε για δουλειά!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486