Δημοτικές εκλογές Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη ήττα Ερντογάν - Νίκη Ιμάμογλου
Συντριπτική νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, μετά από 25 χρόνια κυριαρχίας του κόμματος AKP του Ερντογάν!

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και νικητής στην πρώτη ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξασφάλισε χτες για δεύτερη φορά, τη νίκη στην επαναληπτική ψηφοφορία που διεξήχθη. Με το ποσοστό της ενσωμάτωσης να κινείται στο 99,37%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε το 54,03%, ενώ ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττήθηκε για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία, με ποσοστό 45,09%.

Μετά, λοιπόν, από 25 χρόνια κυριαρχίας του κόμματος του Ερντογάν, AKP, όπου ο ίδιος έχει συνδέσει την πολιτική του πορεία με την Κωνσταντινούπολη, φαίνεται πως με το αποτέλεσμα τω χτεσινών δημοτικών εκλογών, η δύναμή του εξασθενεί και μάλλον εκείνος δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι.

Όσον αφορά τη συντριπτική νίκη του 49χρονου Εκρέμ Ιμάμογλου, να πούμε για εκείνον τα εξής:

Ο Ιμάμογλου δεν ήταν ευρέως γνωστός στη χώρα του, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με τη στήριξη του CHP, Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, για τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, ενώ είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου. Ο Ιμάμογλου είναι γεννημένος στα Πλάτανα της Τραπεζούντας, είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης και πτυχιούχος της Διοίκησης Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, ενώ, αφού αποφοίτησε, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, μια κατασκευαστική εταιρία, όπου και άσκησε το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣ.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο Ιμάμογλου απέσπασε το 50,44% της λαϊκής βούλησης και κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου, ενώ στις φετινές δημοτικές εκλογές του 2019, κερδίζει μια ακόμα σημαντική νίκη επί του αντιπάλου του, του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο 63χρονος Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κόμματος Ερντογάν, ΑΚΡ, και θερμός υποστηρικτής της κυβέρνησής του, στην οποία και διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2016 ως το 2018.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της χτεσινής “μάχης” των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ παραδέχθηκε την ήττα του αμέσως μόλις δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο αντίπαλός μου Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή τύχη. Ελπίζω ότι θα υπηρετήσει καλά την Κωνσταντινούπολη».

Από την άλλη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μεγάλος νικητής της χτεσινής διαμάχης, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η εκλογή αυτή σημαίνει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα. Σηματοδοτεί μία νέα αρχή».

Και συνέχισε επισημαίνοντας τα εξής: “Κύριε πρόεδρε, είμαι έτοιμος να συνεργαστώ αρμονικά μαζί σας» […] “Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους 16 εκατ. κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, είτε είναι ψηφοφόροι του HDP, του MHP, του AKP, του BBP, είτε είναι Τούρκοι, είτε Σύροι, είτε Έλληνες, στα παιδιά, στις μητέρες, στους νέους…».

Δες ακόμα: Εθνικές εκλογές 2019: Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;