Νέο πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε 1.580 άνεργους πτυχιούχους!

Από neolaia.gr Team 20 Ιουνίου 2019

Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης ετοιμάζεται από το Υπουργείο Εργασίας και απευθύνεται σε 1.580 ανέργους πτυχιούχους.

Το Υπουργείο Εργασίας έστειλε και τις σχετικές προσκλήσεις στους φορείς, έτσι ώστε να υποβάλουν προτάσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης που αφορά 1.580 ανέργους πτυχιούχους.

Αναλυτικότερα, όμως, το Υπουργείο Εργασίας καλεί τους ακόλουθους φορείς:

1. Επιστημονικοί, επαγγελματικοί φορείς ΝΠΔΔ

2. Θεσμικοί Κοινωνικοί Εταίροι / οργανώσεις αυτών

3. ΝΠΔΔ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα)

4. ΝΠΔΔ Εκπροσώπησης Επιμελητηρίων ή Συνδέσμων Επιχειρήσεων

5. Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων

να υποβάλλουν μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://logon.ops.gr/ από τις 20 Ιουνίου 2019 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως τις 09 Αυγούστου 2019 στις 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων) τις προτάσεις τους.

Η Πράξη απευθύνεται σε 1.580 άνεργους Απόφοιτους:

• Πτυχιούχους ΑΕΙ & ΤΕΙ από Σχολές και Τμήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
• Πτυχιούχους ΙΕΚ & ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ σε ειδικότητες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών,

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει κατόπιν διαδικασίας Ανοικτής Πρόσκλησης με βάση τα κριτήρια που θα τεθούν στην πρόσκληση. Μετά την επιλογή τους κατά τη πρώτη συμβουλευτική συνεδρία οι ωφελούμενοι θα εντάσσονται σε Προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης 200 ωρών και 400 ωρών πρακτικής άσκησης (on the job training).

Το μέσο ωριαίο κόστος της θεωρητικής κατάρτισης ανά ωφελούμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10,9€. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 5 € ανά ώρα κατάρτισης.

Το μέσο ωριαίο κόστος της πρακτικής κατάρτισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7,2€. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 5 € ανά ώρα κατάρτισης.

Το κόστος πιστοποίησης εκτιμάται διακριτά από εκείνο της κατάρτισης και δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 150€.Το μοναδιαίο κόστος ατομικής συνεδρίας συμβουλευτικής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 35 €.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δείτε ακόμα: 70 θέσεις εργασίας ανοίγουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486