Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης, λόγω εορτασμού για τα 10 χρόνια λειτουργίας του!
Το Μουσείο Ακρόπολης έχει σήμερα επέτειο για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του και αποφάσισε να το γιορτάσει, προσφέροντας δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες!

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, κλείνουν δέκα χρόνια από τότε που πρώτο ξεκίνησε να λειτουργεί το Μουσείο Ακρόπολης και επομένως, λόγω γενεθλίων, το μουσείο αποφάσισε να γιορτάσει τη σημερινή επέτειο, προσφέροντας δωρεάν είσοδο στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής του, η οποία θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το απόγευμα.

Ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου, δήλωσε τα εξής με αφορμή τη σημερινή επέτειο:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για το Μουσείο Ακρόπολης το ότι γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του» […] «Το μουσείο διέγραψε μια πορεία, η οποία καθορίζει και την υπόλοιπη διαδρομή του. Ο βασικός στόχος του, από τότε που άνοιξε, ήταν οι επισκέπτες του και προς αυτή την κατεύθυνση κυρίως εργάστηκε» […] «Στόχος μας είναι να δώσουμε με τον καλύτερο τρόπο πληροφόρηση για τα αριστουργήματα της Ακρόπολης του 6ου και 5ου αι. π. Χ., να ανανεώσουμε το διεθνές ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική τέχνη και να περιγράψουμε το πρόβλημα που υπάρχει με το Βρετανικό Μουσείο. Επίσης, σε πολύ μεγάλο βαθμό προχωρήσαμε στην εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών, έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να θαυμάζει τα αυθεντικά έργα και παράλληλα να βλέπει πώς ήταν όταν πρωτοστήθηκαν στην Ακρόπολη, σύμφωνα με την έρευνα που κάνουμε. Γιατί μετά από 2.500 χρόνια φυσικά ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα».

Όπως δήλωσε ο ίδιος μάλιστα, «από την Παρασκευή 21 Ιουνίου ανοίγει ένας νέος όροφος του Μουσείου με την επιτόπια ανασκαφή, όπου οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια μοναδική αίσθηση για μια αθηναϊκή γειτονιά υπό την Ακρόπολη».

Δείτε ακόμα: Hunger Games: Ετοιμάσου! Έρχεται νέο βιβλίο και ταινία για τη δημοφιλή σειρά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;