ΕΚΠΑ: Το νέο τμήμα
Ιδρύεται νέο τμήμα "Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών" στο ΕΚΠΑ! Δες αναλυτικά!

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), θα αποκτήσει ένα νέο Ακαδημαϊκό Τμήμα. Πρόκειται για το τμήμα “Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών”, που θα έχει έδρα την Αθήνα και θα ενταχθεί στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Το νέο αυτό Τμήμα θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Τμήματα του ΕΚΠΑ και θα καλύπτει την επιστήμη της διοίκησης των επιχειρήσεων. Μάλιστα, θα προσφέρει ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διοίκησης των διαφόρων επιχειρήσεων την εποχιακή της άνθισης της ψηφιακής εποχής!

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που θα ονομάζεται ΔΕΟ, φιλοδοξεί να αποτελέσει μία νέα δυναμική προσθήκη στο ΕΚΠΑ. Η ίδρυση του Τμήματος ΔΕΟ προέκυψε από την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες που θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη επιστημονική γνώση και εφόδια για τη χρηστή διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Το νέο αυτό τμήμα έχει ως όραμα να προσφέρει ακαδημαϊκή αριστεία στους σπουδαστές που θα το επιλέξουν και να οικοδομήσει μία στενή σχέση με την επιχειρηματική κοινότητα. Ενώ, η αποστολή του είναι η συνεχής μεταλαμπάδευση της γνώσης στους φοιτητές του μέσα από την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα η οποία δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές για αυτούς, τα μέλη ΔΕΠ και τους συνεργάτες του.

Το νέο τμήμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020. Και θα υποδεχτεί τους πρώτους σπουδαστές τον Σεπτέμβριο του 2019!

Κατά κύριο λόγω, απευθύνεται σε απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες επιστημονικές, ερευνητικές και εφαρμοσμένες απαιτήσεις ως προς την Επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι μαθητές αυτοί μέσα από το συγκεκριμένο τμήμα θα καταφέρουν να γίνουν άριστοι επιστήμονες, επιτυχημένα στελέχη και κυρίως άξιοι ηγέτες που θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας.

Το πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος προσφέρει γνώσεις για ένα μεγάλο πλαίσιο θεμάτων που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις, όπως το Μάνατζμεντ, η Στρατηγική, τα Χρηματοοικονομικά, η Εμπορική Διοίκηση (Marketing), η Ψηφιακή Επικοινωνία, η Λογιστική, η Επιχειρησιακή Έρευνα, η Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης.

Εκτός από τα παραπάνω μαθήματα, που αποτελούν μαθήματα κορμού, το πρόγραμμα σπουδών θα περιλαμβάνει και μαθήματα επιλογής. Ενώ, οι φοιτητές θα επιλέγουν μεταξύ τριών σύγχρονων κατευθύνσεων σπουδών:

  1. Χρηματοοικονομική,
  2. Εμπορική Διοίκηση (marketing) και Ψηφιακή Επικοινωνία,
  3. Επιχειρηματική Πληροφορική και Αναλυτική.

Σημαντικό, επίσης, είναι ότι για τους φοιτητές στο νέο Τμήμα ΔΕΟ και με τη βοήθεια από καταξιωμένες Ελληνικε΄ς επιχειρήσεις, έχουν εξασφαλιστεί τουλάχιστον 5 υποτροφίες για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του. Αυτές οι υποτροφίες πρόκειται να δοθούν στους πρωτοετείς φοιτητές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Δες ακόμα: γξηδογξ4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1