4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με τίποτα την πρώτη μέρα στη δουλειά!
Αυτά τα πράγματα σίγουρα δεν πρέπει να τα κάνεις την πρώτη μέρα στη νέα σου δουλειά!

Η πρώτη μέρα στη δουλειά είναι πάντα μία περίεργη και μοναδική εμπειρία. Είναι η μέρα που θέλεις να αποδείξεις ότι αξίζεις και ότι έκαναν καλά που σε επιλέξανε, αλλά και η μέρα που θέλεις να γνωρίσεις τους συναδέλφους σου.

Γενικά, πάντα θυμάσαι την πρώτη μέρα στη δουλειά. Είτε με τον καλό, είτε με τον κακό τρόπο είναι κάτι που σου μένει αξέχαστο. Και κάθε εμπειρία, μάλιστα, είναι και διαφορετική. Ποτέ, δεν είναι η ίδια για όλους!

Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με τίποτα την πρώτη μέρα στη νέα σου δουλειά. Και για να σε βγάλω από τον κόπο και το άγχος, σου τα έχω συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά!

1. Μην το παίζεις ιδιοφυΐα

Ειδικά, αν είναι η πρώτη φορά που δουλεύεις πάνω στο αντικείμενο, καλό θα ήταν να κρατηθείς και να δείξεις έτοιμος για να μάθεις από ανθρώπους που δουλεύουν καιρό. Αν πάλι, έχεις αλλάξει αρκετές δουλειές στον τομέα αυτό και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, προσπάθησε να το δείξεις με έναν διαφορετικό τρόπο.

2. Μην μιλάς σε όλους για τα προσωπικά σου

Μέχρι να γνωρίσεις καλύτερα τους συναδέλφους σου και να αναπτύξεις μία πιο βαθιά σχέση, καλύτερο είναι να μην αρχίσεις να μιλάς για τα προσωπικά σου. Πες ότι σε ρωτήσουν και μέχρι εκεί. Αν αρχίσεις να μιλάς γι αυτά, φαίνεται σαν να θέλεις να τραβήξεις την προσοχή και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς.

3. Μην παίρνεις πολλές πρωτοβουλίες

Μέχρι να δεις πώς λειτουργεί το νέο εργασιακό περιβάλλον, να γνωριστείς καλύτερα με τους συναδέλφους σου και να δεις τον τρόπο που εργάζονται, καλύτερα είναι να μην παίρνεις πρωτοβουλίες. Πρότεινε καλύτερα την ιδέα σου σε αυτόν που σε επιβλέπει για να πάρεις την έγκριση ή την απόρριψη. Έτσι, θα δείξεις ότι είσαι και ομαδικό πνεύμα!

4. Μην ανοίγεσαι στον καθένα

Μίλα με τους συναδέλφους σου και γνώρισέ τους, αλλά μην τους λες πολλά πράγματα. Ιδιαίτερα για τα σχέδιά σου και το τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Άσε αυτά να τα μοιραστείς με τους φίλους σου. Ειδικά, στην αρχή δεν μπορείς να ξέρεις τι άνθρωπος είναι ο καθένας, οπότε, κρατήσου!

Δες ακόμα: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δε βρεις τη δουλειά που ονειρευόσουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;