Γεωργία Γεννιά:
Της υποψήφιας στην Α' Πειραιώς, Γεωργίας Γεννιά

«Γιατί να ασχοληθώ με την πολιτική;» «Όλοι ίδιοι είναι.» «Σιγά μην πάω να ψηφίσω.» «Τίποτα δεν θα αλλάξει.»

Ξέρω ότι αυτά σκέφτονται και συζητούν οι περισσότεροι νέες και νέοι. «Και όμως παιδιά αλλάζουν πολλά.», αυτό θα τους έλεγα αν τους είχα μπροστά μου. Ειδικά σήμερα επιβάλλεται, περισσότερο από ποτέ, η νεολαία μας να πάρει θέση. Διότι είναι το μέλλον της που διακυβεύεται στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Και θέλω με αυτό το άρθρο να τους απευθυνθώ σαν να τους είχα απέναντι. Κοιτώντας τους στα μάτια. Μιλώντας έξω από δόντια, ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου.

Τώρα που με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει κάποια βήματα μπροστά σε ότι αφορά στα δικαιώματα των νέων, στην έρευνα, στην καινοτομία, στην τεχνολογία, στην επιστήμη, στην ανώτατη εκπαίδευση και στα εργασιακά δικαιώματα, δεν πρέπει με την αποχή σας να επιτρέψετε να γυρίσει η Ελλάδα πίσω. Γιατί δεν είναι πολύς καιρός που καταφέραμε να βγούμε από τα Μνημόνια, μέσα στα οποία δυστυχώς η γενιά σας μεγάλωσε. Και δεν είναι δύσκολο να ξαναγυρίσουμε σε πολιτικές λιτότητας, εάν δεν πάρουμε όλοι θέση ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Ενάντια στην 7ήμερη εργασία, στο 12ωρο, στην ανασφάλιστη εργασία, στις απλήρωτες υπερωρίες, στον υποκατώτατο μισθό. Ενάντια σε όλα αυτά που η ΝΔ έχει ξεκάθαρα στο πρόγραμμα. Αυτά τα οποία πρόκειται να μας επιβάλλει.

Πρέπει να πάρετε θέση για να μπορείτε να διεκδικείτε, εάν το επιθυμείτε, μια θέση στα Ανώτατα Ιδρύματα και στη μόρφωση. Για να μην εξαρτάται η πρόοδος και η ευημερία σας από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς σας ή την πόλη στην οποία μεγαλώσατε ή σε αυτήν όπου πρόκειται να αναθρέψετε τα παιδιά σας. Αλλά από την αξία σας. Από τις ικανότητές σας.

Πρέπει να πάρετε θέση για τις δουλειές που θέλετε. Για τους μισθούς που αξίζετε. Για την περίθαλψη και την ασφάλισή σας. Για τις συνθήκες, τους όρους και τις ώρες εργασίας σας.

Για να μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! Να μην επιτρέψετε να καθορίσουν άλλοι το μέλλον σας. Να μην τους αφήσετε να χαράξουν, όπως αυτοί επιθυμούν, την πορεία σας. Πάρτε θέση.

Πάρτε στα χέρια τη γενιά σας.

Η αποχή δεν ήταν άλλωστε ποτέ λύση. Έτσι με την ορμητικότητα, την αισιοδοξία, με τα ταλέντα που σας διακρίνουν τολμήστε, όχι μόνο να συμμετέχετε, αλλά να βγείτε μπροστά! Οι λύσεις δεν έρχονται από μόνες τους. Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν προσπαθήσετε να το αλλάξετε. Μάχη χαμένη εξάλλου είναι μόνο αυτή που δεν δόθηκε.  Και σίγουρα η γενιά σας δεν πρέπει να συγκαταλέγεται στους ηττημένους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;