6 απλοί τρόποι για να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα!

Από neolaia.gr Team 14 Ιουνίου 2019

Με τους τρόπους αυτούς μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα!

Όταν μας λένε ψέματα δεν μας αρέσει καθόλου. Πάντα σκεφτόμαστε πότε κάποιος μπορεί να μας λέει ψέματα και γιατί. Υπάρχουν, όμως, κάποια σημάδια που μπορείς να ελέγξεις και να καταλάβεις αν ο άλλος σου λέει ψέματα.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα σημάδια αυτά!

1. Προσπαθεί να αποφύγει το θέμα

Δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες γιατί δεν έχει γίνει και επομένως, φτιάχνει την ιστορία όσο προχωράει. Κι αν αρχίσεις να τον δυσκολεύεις τότε θα αλλάξει θέμα!

2. Υπάρχουν ανακρίβειες

Μπορεί τη μία στιγμή να σου έχει πει κάτι και αν ρωτήσεις μετά από αρκετή ώρα να σου πει κάτι άλλο. Για κάποιο λόγο, όταν λέμε ψέματα, μας είναι πιο δύσκολο να θυμόμαστε τι έχουμε πει, από όταν λέμε την αλήθεια!

3. Εκφράσεις του προσώπου

Αν παρατηρήσεις τις εκφράσεις του προσώπου μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα. Αλλά, υπάρχουν πολλά προβλήματα με την τεχνική αυτή. Πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις πολύ καλά το πρόσωπο και τις εκφράσεις του άλλου.

4. Δεν μπορούν να πουν την ιστορία από το τέλος

Μία έρευνα έχει αποδείξει ότι αυτοί που λένε ψέματα δεν μπορούν να πουν την ιστορία από το τέλος μέχρι την αρχή. Γι αυτό, αν έχεις αμφιβολίες ρώτα να στην πει έτσι! Τότε, σίγουρα θα καταλάβεις αν λέει την αλήθεια!

5. Δεν κρατάνε επαφή με τα μάτια

Όταν λέμε ψέματα τείνουμε να κοιτάμε προς μία άλλη κατεύθυνση από αυτή που είναι ο συνομιλητής μας. Οπότε, πρόσεχε το προς τα που μιλάει ο συνομιλητής σου, κι αν τα μάτια του είναι εστιασμένα σε σένα (όπως γίνεται σε μία κανονική συζήτηση, ή όχι)!

6. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ξαφνικές ερωτήσεις

Αν θέλεις να διαπιστώσεις αν κάποιος σου λέει ψέματα ή όχι, μπορείς να του κάνεις πολλές ερωτήσεις που δεν περιμένει! Τότε, θα δεις ότι θα τον φέρεις σε μία αρκετά δύσκολη θέση!

Δες επίσης: Ψέμα και απιστία: Άραγε θα το ξανακάνει;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486