ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Τελευταία ευκαιρία να κάνεις αίτηση!
ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δείτε αναλυτικά πότε λήγει η προθεσμία!

Τρόπος υλοποίησης του προγράμματος – Ιδιωτικό συμφωνητικό δικαιούχου και παρόχου

Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι που είναι κάτοχοι Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού έρχονται απευθείας σε επαφή με τους παρόχους για τις κρατήσεις δωματίων.

Οι δικαιούχοι δεν μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους καταλύματα που βρίσκονται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Δικαιούχος και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διακοπές με την προϋπόθεση ότι:

  • οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας 18 έως 24 ετών,
  • οι ωφελούμενοι είναι σύζυγοι των δικαιούχων,
  • οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών που συνοδεύονται από τον/τη σύζυγο του/της δικαιούχου (ωφελούμενο/η ή μη),
  • η σύμβαση υπογράφεται από τους δικαιούχους ή από τα ωφελούμενα τέκνα 18-24 ετών ή τους/τις συζύγους των δικαιούχων (ωφελούμενους/ες ή μη) με νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων.

Δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διακοπές: Δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διακοπές:

  • οι συνοδοί ΑμεΑ χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν,
  • τα παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους/τις δικαιούχους ή τους/τις συζύγους τους (ωφελούμενους/ες ή μη).

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι οφείλουν να έχουν κατά την άφιξή τους στο κατάλυμα δικαιολογητικά ταυτοπροσωπίας τους. Στη συνέχεια υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πάροχο, ο οποίος και ενεργοποιεί την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την εξακρίβωση της ορθής υλοποίησής του.

Ποσό επιδότησης – Ιδιωτική Συμμετοχή Δικαιούχων

  • Η επιδότηση που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ ενσωματώνεται στην Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού
  • Στη Δημόσια Πρόσκληση ορίζονται οι τιμές επιδότησης ανά δικαιούχο – ωφελούμενο και ανά διανυκτέρευση ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία του καταλύματος
  • Οι δικαιούχοι οφείλουν να καταβάλουν στους παρόχους ποσό ιδιωτικής συμμετοχής το οποίο συμφωνείται με τον πάροχο
  • Το ποσό ιδιωτικής συμμετοχής δεν πρέπει να ξεπερνάει συγκεκριμένα ανώτατα όρια που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Ηλεκτρονική Επιταγή

Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»:

  • είναι ένας μοναδικός ηλεκτρονικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού
  • ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελούμενων. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιηθήκαν με κατώτερο όριο τη μια (1) και ανώτατο τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις.
  • δεν δίδεται σε έντυπη μορφή από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους- ωφελούμενους. Ελέγχεται από τους παρόχους με την είσοδό τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την εισαγωγή του ΑΦΜ ή του ΑΜΚΑ των δικαιούχων
  • ισχύει αποκλειστικά μέχρι την ημερομηνία λήξης του προγράμματος
  • για ωφελούμενα παιδιά που συμπληρώνουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η ισχύς της ξεκινά από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους και μετά.
  • ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ
    • Η ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού ξεκινά με τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του δικαιούχου και του παρόχου. Στο ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζονται μεταξύ άλλων: τα ωφελούμενα μέλη που πραγματοποιούν κοινές διακοπές με τον δικαιούχο, ο ακριβής αριθμός διανυκτερεύσεων, το ύψος ιδιωτικής συμμετοχής, η παροχή ή όχι πρωινού και η προσθήκη κλίνης.
    • Στις περιπτώσεις ωφελούμενου που πραγματοποιεί διακοπές χωρίς τον/τη δικαιούχο, η σύμβαση υπογράφεται από τον ωφελούμενο ή τον/τη σύζυγο του δικαιούχου (όταν συνοδεύει ωφελούμενους 5-18 ετών) κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης του δικαιούχου, θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής.
      Ο πάροχος εισέρχεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και εισάγει τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Αφού ελέγξει την ύπαρξη των επιταγών και την Περιφερειακή ενότητα του τόπου διαμονής του δικαιούχου, συμπληρώνει τα στοιχεία που του ζητούνται, επισυνάπτοντας το ιδιωτικό συμφωνητικό, τα αντίγραφα ταυτοπροσωπίας των δικαιούχων – ωφελουμένων και τυχόν εξουσιοδότηση του δικαιούχου.
    • Με την ηλεκτρονική αναγγελία της άφιξης των δικαιούχων-ωφελουμένων ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, που αποτελεί προϋπόθεση για την αποπληρωμή του προγράμματος.
    • Μετά την ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, αυτή δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ξανά, ακόμα και εάν με το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν εξαντλείται ο μέγιστος αριθμός διανυκτερεύσεων.

    Υποβολή αιτήσεων

    Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψήφιων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται στην Πρόσκληση, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

    Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στη Δημόσια Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

    Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α΄/ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση, επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

    Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος και των ωφελουμένων μελών του αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας.

    Ο υποψήφιος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησής του. Διόρθωση, τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων–δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, σε αντικατάσταση των προηγουμένων.

    Δικαιολογητικά των υποψήφιων που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως είτε επισυνάπτονται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους είτε προσκομίζονται στα αρμόδια ΚΠΑ2, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.

    Υποψήφιοι των οποίων ημέρες εργασίας της παρ. 1 του άρθρ. 2 ή της παρ. 2 του άρθρ. 8 της παρούσας δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, λόγω μη ένταξής τους στο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ για οποιονδήποτε λόγο, υποχρεούνται είτε να επισυνάψουν στην αίτησή τους τα σχετικά παραστατικά είτε να τα προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.

    Μη επισύναψη στην ηλεκτρονική αίτηση των δικαιολογητικών που ορίζονται από τη Δημόσια Πρόσκληση ή μη προσκόμιση αυτών, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει, καθώς και προκύπτουσα μη πλήρωση των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων με τα υποβληθέντα/αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα δικαιολογητικά, είναι δυνατόν να επιφέρει είτε αποκλεισμό του δικαιούχου ή ωφελουμένου αυτού από το πρόγραμμα είτε μη μοριοδότησή του για τα κριτήρια εκείνα στα οποία αφορούν τα δικαιολογητικά.

Δείτε ακόμα: 43 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν στον ΕΟΠΠΥ – Δείτε την προκήρυξη!

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;