ΑΣΕΠ: «Παγώνουν» επίσημα οι προκηρύξεις!

Από neolaia.gr Team 13 Ιουνίου 2019

ΑΣΕΠ: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, φαίνεται να «παγώνουν» οι διαδικασίες για τις προκηρύξεις, αλλά και οι ανακοινώσεις προσωρινών και οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ, που αφορούν μόνιμο προσωπικό, μετά την θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών 2019 για τις 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί υποψήφιοι που προσπαθούσαν χτες βράδυ να υποβάλλουν αίτηση για κάποια από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, έβλεπαν στην οθόνη τους το εξής:

Σημαντική ανακοίνωση

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις διαγωνιστικές διαδικασίες διακόπτεται, κατά το οριζόμενο άρθρο 28 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει, λόγω  της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί, μέχρι τη συμπλήρωση του εναπομείναντος χρονικού διαστήματος, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Προς τούτο θα ενημερωθείτε με Δελτίο Τύπου από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 28* (παρ. 1) του ιδρυτικού νόμου (2190/94) του ΑΣΕΠ:

«Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Άρθρου 14 παρ.1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση». Επίσης στην παράγραφο 2 αναφέρεται: Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται».

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486