Οι selfies πέφτουν
"Σεβαστείτε το Τσερνόμπιλ", λέει ο Κρεγκ Μαζέν, απατώντας στη σωρεία των selfies που τραβιούνται καθημερινά στο χώρο, όπου συνέβη το τραγικό πυρηνικό ατύχημα 33 χρόνια πριν!

Με την αμύθητη επιτυχία της σειράς «Τσέρνομπιλ» του ΗΒΟ και την εκτόξευση της βαθμολογίας της στα ύψη, όλο και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται για το τραγικότερο συμβάν της ανθρώπινης ιστορίας, παρότι έχουν περάσει 33 χρόνια από τις 26 Απριλίου του 1986, όπου αυτό συνέβη.

Ο συγγραφέας της σειράς «Τσέρνομπιλ», λοιπόν, Κρεγκ Μαζέν, έκανε μια δημόσια παρέμβαση για τις προκλητικές selfies των ολοένα και αυξανόμενων τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά το χώρο της πυρηνικής καταστροφής στην Ουκρανία, βγάζοντας φωτογραφίες και ποστάροντάς τες στα social media.

Όπως φαίνεται, μετά την παγκόσμια απήχηση που γνώρισε η σειρά για την πυρηνική έκρηξη του 1986 στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο τουρισμός της γύρω περιοχής έχει αυξηθεί κατά 30-40%, ενώ πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταφτάνουν στον χώρο του άλλοτε εργοστασίου Τσέρνομπιλ, βγάζοντας ένα σωρό σέλφις, οπότε και για το γεγονός αυτό απαντά ο συγγραφέας της ομώνυμης σειράς.

Ο ίδιος μάλιστα, αναφερόμενος στο συχνό περιστατικό του τελευταίου καιρού, το οποίο έχει αρχίσει να περνάει σαν “τάση”, δήλωσε τα εξής: «Είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι το #ChernobylHBO ενέπνευσε ένα κύμα τουρισμού στη ζώνη αποκλεισμού» και συνεχίζει: «Αλλά ναι, έχω δει τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν. Αν το επισκεφθείτε, παρακαλούμε να θυμάστε ότι εκεί συνέβη μια φρικτή τραγωδία. Δείξτε σεβασμό για όλους όσους υπέφεραν και θυσιάστηκαν».

Μια από τις αναρτήσεις στο Instagram μάλιστα που φαίνεται να απασχόλησαν περισσότερο είναι η παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @nz.nik στις

Δείτε ακόμα: Τσέρνομπιλ: Πώς ανακοινώθηκε η είδηση της πυρηνικής έκρηξης στην Ελλάδα

Η απάντηση στην επιτυχία της σειράς «Chernobyl» έρχεται από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;