Εσύ ήξερες ότι η σειρά "Chernobyl" έχει βασιστεί, κατά ένα μέρος, σε βιβλίο;

Η νέα μίνι σειρά του HBO,“Chernobyl”, έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Με όλους όσους το βλέπουν να μιλάνε για τα καλύτερα λόγια για τη σειρά και την απόδοση της ιστορίας που συγκλόνισε τον κόσμο!

Η σειρά έχει να κάνει με το ατύχημα στο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο “Chernobyl” και θεωρείται, ήδη, ως μία από τις σημαντικότερες σειρές στην ιστορία της μικρής οθόνης. Μάλιστα, η σειρά έχει σπάσει κάθε ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, στο IMDb, η σειρά “Chernobyl” έχει μέση βαθμολογία 9,7 αστέρια στα 10, από περίπου 140.000 χρήστες. Έτσι, έχει γίνει η σειρά με την μεγαλύτερη βαθμολογία στο εν λόγω site, αφήνοντας πίσω της άλλες σιερές όπως το Breaking Bad (9,5) του AMC, το Planet Earth II του BBC (9,5) και το Game of Thrones (9,3). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο IMDb ψηφίζει το κοινό και δε βασίζεται σε κριτικές επαγγελματιών.

Όσον αφορά, επαγγελματίες κριτικούς τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα sites Rotten Tomatoes και Metacritic είναι τα πιο αξιόπιστα. Σε αυτά η σειρά έχει σκορ 96% στο πρώτο, με μέση βαθμολογία 4,8 στα 5, και στο δεύτερο 83%!

Όμως, αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι η συγκλονιστική σειρά του HBO, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο αριστουργηματικό χρονικό της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς με τίτλο “Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος”. Το εν λόγω βιβλίο εξιστορεί τη συγκεκριμένη ιστορία και, μάλιστα, η συγγραφέας του έχει βραβευτεί και με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Μπορείς να το βρεις και στα ελληνικά!

Η ιστορία της σειράς “Chernobyl” έχει να κάνει με τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πρόκειται για την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα “νούμερο 4” του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ στις 26 Απριλίου του 1986 στην ουκρανική πόλη Πρίπιατ.

Δες και το τρέιλερ της σειράς και ξεκίνησέ την άμεσα. Είναι σίγουρο πως θα σε καθηλώσει!

Δες επίσης: 4 καινούριες σειρές που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;