10 τίτλοι ταινιών για παντομίμα που θα κατατροπώσουν κάθε ισχυρό αντίπαλο

Από Κοραλία Ξεπαπαδέα 12 Ιουνίου 2019

Όσο καλός κι αν θεωρείσαι στους κύκλους της παντομίμας, αυτούς τους τίτλους ταινιών ΠΟΛΥ δύσκολα τους βρίσκεις ή τους μιμείσαι, φίλε μου!

Κάθε παίκτης παντομίμας που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και τον ίδιο τον «θεσμό» της παντομίμας, έχει κληθεί να αναπαραστήσει σωματικά ή να καταλάβει κάποιον (δύσκολο ή εύκολο) τίτλο ταινίας που κάποιος άλλος προσπαθεί να μιμηθεί, χωρίς να βγει λέξη απ’ το στόμα του.

Οι τίτλοι από ταινίες είναι απ’ τα πιο ενδιαφέροντα challenges της παντομίμας κι ο λόγος είναι τόσο προφανής όσο κι αυταπόδεικτος: Άντε να μιμηθείς την «Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι» ή το «Όλα Όσα Ήθελες να Ξέρεις για το Σεξ, αλλά Φοβόσουν να Ρωτήσεις».

Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι κάποιο τίτλοι ταινιών είναι τόσο μακρινάρια και περίπλοκοι, δεν περιλαμβάνουν κύρια ονόματα και έχουν φουλ περίεργη σύνθεση, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας γενικευμένος πανικός στην παρέα, η οποία «σπάει» το κεφάλι της να αποκωδικοποιήσει τα αποκωδικοποίητα. Όσα χέρια, όσα πόδια κι αν χτυπάς πάνω – κάτω, κάποιοι τίτλοι απλά ΔΕΝ περιγράφονται με σωματικές κινήσεις.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που είτε είσαι είτε θεωρείσαι ο πιο «άχαστος» παίκτης στην «πιάτσα» της παντομίμας, τότε σου δίνουμε μια παραπάνω αφορμή να το ψάξεις και, γιατί όχι, να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο, μιμούμενος έναν από τους απαιτητικότερους τίτλους ταινιών, την επόμενη φορά που θα παίξεις το παιχνίδι.

GOOD LUCK THOUGH!

1. «Η Μυστική Γοητεία της Μπουρζουζίας» (Le Charme Discret de la Bourgeoisie) – 1972

Η ταινία-ορόσημο του κινηματογραφικού σουρεαλισμού, μπορεί να ασκεί βιτριολική κριτική στα χρηστά ήθη της αστικής τάξης, όμως, αν πρόκειται να την μιμηθείς, τότε σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και εγώ και ο Luis Bunuel.

2. «Όλα Όσα Ήθελες να Ξέρεις για το Σεξ, αλλά Φοβόσουν να Ρωτήσεις» (Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask) – 1972

Η ασύλληπτη 70s καλτίλα του Woody Allen με τον ίδιο ντυμένο σπερματοζωάριο σε αρσενικό αναπαραγωγικό σύστημα, θέλει μεγάλο ταλέντο για να τη μαντέψεις, καθώς, πέρα από τον τίτλο που αποτελείται από 12 λέξεις, μπορεί να γίνει αρκετά κρίντζι, αν προσπαθήσεις να τη μιμηθείς με το σώμα σου.

3. «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι» (The Unbearable Lightness of Being) – 1988

Η ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Κούντερα, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Daniel Day-Lewis (σνιφ-σνιφ, γιατί αποσύρθηκες αγάπη μου γλυκιά;😢) είναι απ’ τις πλέον μελαγχολικές ταινίες και το βιβλίο επίσης πολυαγαπημένο. Σε περίπτωση, όμως, που κληθείς να κάνεις παντομίμα αυτό τον τίτλο, πρόσεχε να μη σου βγει του στυλ «Όσα παίρνει ο άνεμος«.

4. «Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» – 1999

Η απόλυτη σουρεάλ κωμωδία του Έλληνα σκηνοθέτη, Πάνου Κούτρα, που μεγαλύτερη απήχηση γνώρισε στην Ιαπωνία παρά εδώ, (δε ξέρουμε να εκτιμάμε τα καλτ «διαμαντάκια» του εγχώριου πολιτισμού), είναι ό,τι καλύτερο για παντομίμα. Το γέλιο είναι τουλάχιστον εγγυημένο!

5. «Ένα Περιστέρι Έκατσε σε ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του» (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence) – 2014

Η μάχη εδώ είναι σχετικά χαμένη, αλλά μην κωλώσεις, κάνε ένα try.

6. «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) – 2004

Βασικότατη και διαχρονική επιλογή, από τα SOS της παντομίμας.

7. «Το Φάντασμα στο Αόρατο Μπικίνι» (The Ghost in the Invisible Bikini) – 1966

Η cringy υπερπαραγωγή της κακογουστιάς των late 60s είναι μια εξίσου καλή επιλογή για παντομίμα, που μάλλον θα σε ωθήσει να επιδείξεις και κανένα εσώρουχο, μπας και πιάσουν το «μπικίνι» του τίτλου.

8. «Γυναίκες Στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» (Woman on the Verge of a Nervous Breakdown) – 1988

Νεύρα πολλά μέχρι να το βρεις.

+2 «πικάντικοι» τίτλοι που σηκώνουν χαβαλέ:

9. «Το Βαθύ Λαρύγγι» (Inside Deep Throat) – 1972

Με προσοχή, δε θέλεις να προσβάλλεις κανέναν.

10. «Οι Αμαρτωλές Καλόγριες» (Entre Tinieblas) – 1983

Ο Almodovar θα είναι σε μια γωνία και θα γελάει.

Δες ακόμα: Μάθε ποια ταινία έκανε πάταγο τη χρονιά που γεννήθηκες!
5 + 1 παιχνίδια για πάρτυ με απλά πράγματα από το σπίτι!
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486