ΟΑΕΔ: Το νέο πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ανέργων μέχρι τις εκλογές!
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Για την Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να αποφασίσει αυτές τις μέρες ΟΑΕΔ έτσι ώστε να προκηρύξει το πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε 10.000 ανέργους από 18 έως 66 ετών.

Στο πλαίσιο των δράσεων του, λοιπόν, για την καταπολέμηση της ανεργίας, ο ΟΑΕΔ σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για 10,000 ανέργους, προκειμένου να προωθήσει την ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, αλλά και να ενισχύσει την αυτοαπασχόληση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που δύο άνεργοι επιθυμούν να συγκροτήσουν από κοινού επιχείρηση και βάζουν 50% ο καθένας τους στο εταιρικό κεφάλαιο, τότε δίνονται από 9.000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς, συνολικά 18.000 ευρώ.

Τέλος, σε περίπτωση που τρεις άνεργοι αποφασίσουν από κοινού να συστήσουν επιχείρηση, βάζοντας ο καθένας το ένα τρίτο του εταιρικού κεφαλαίου, τότε χορηγείται σε καθέναν τους 8.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 24.000 ευρώ Δικαιούχοι του προγράμματος:

Άνεργοι ηλικίας από 18-66 ετών, οι οποίοι επιπλέον έχουν ωφεληθεί από την διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και που έχουν προβεί σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Επίσης, άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και την οποία διέκοψαν έως την 31/12/2011.

Δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Διάρκεια της επιχορήγησης

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν την επιχείρηση τους για 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ποσό επιχορήγησης

  • Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%
  • Ως 9.000 σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου
  • Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου

Τα ποσά αυτά καταβάλλονται σε 3 δόσεις.

Διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα

Πρώτο στάδιο: Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του OAEΔ www.oaed.gr

Δεύτερο στάδιο: Αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Τρίτο στάδιο Υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Η δήλωση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, κας. Μαρίας Καραμεσίνη, είναι η εξής:

Το πρόγραμμα αυτό που έχει τίτλο «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών», σηματοδοτεί, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, την πρόθεση του ΟΑΕΔ να ξαναμπεί μόνιμα στον τομέα της ενίσχυσης της δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων από ανέργους.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, πρόκειται για ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε όσους που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, να έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν από τον Οργανισμό, έτσι ώστε να ιδρύσουν μια επιχείρηση ή να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα βήματα της επιχείρησης που έχουν πρόσφατα ιδρύσει.

“Το πρόγραμμα «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών» θα προκηρυχτεί άμεσα και σηματοδοτεί την δυναμική επιστροφή του ΟΑΕΔ στα προγράμματα αυτοαπασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Φιλοδοξούμε να δώσει ανάσα και επαγγελματική προοπτική σε ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ενώ θα παραμείνει διαρκώς ανοιχτό. Είναι το δεύτερο πρόγραμμα που σχεδιάζει και υλοποιεί ο ΟΑΕΔ από την αρχή της χρονιάς με στόχο την ίδρυση επιχειρήσεων από ανέργους.

Προηγήθηκε το πρόγραμμα της Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, που έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από πρώην επιχειρηματίες που είναι σήμερα άνεργοι και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιπρόσθετα των δύο προαναφερθέντων προγραμμάτων, το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε το καινοτόμο πρόγραμμα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με το οποίο ο ΟΑΕΔ, πέραν της επιχορήγησης, θα παρέχει σε άνεργους νέους υποστήριξη στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων με καθοδήγηση από μέντορες, ώστε να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις”. 

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 3 ειδικά βοηθήματα που μπορείς να διεκδικήσεις άμεσα από τον Οργανισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;