Η απάντηση στην επιτυχία της σειράς
Μια νέα εκδοχή του "Chernobyl" ετοιμάζεται από τους Ρώσους, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή ενός πράκτορα της CIA στην πυρηνική έκρηξη του 1986!

H επιτυχημένη μίνι σειρά “Τσέρνομπιλ” του HBO που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κερδίσει την πρώτη θέση στις βαθμολογίες του IMDb, αρχίζει να καθιερώνεται ως απόλυτο κινηματογραφικό φαινόμενο, που “πάτησε” σε μια από τις δραματικότερες καταστροφές που έχει καταγράψει ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Κατά πως φαίνεται, λοιπόν, στη μαζική απήχηση που γνωρίζει η σειρά, έρχεται να απαντήσει η ρωσική κρατική τηλεόραση, προετοιμάζοντας τη δική της εκδοχή του τραγικού γεγονότος «Τσερνόμπιλ», η οποία, ωστόσο, δε θα έχει τόσα κοινά με την κινηματογραφική και σεναριακή εκδοχή του HBO, δεδομένου ότι θα αμφισβητεί τη θεωρία περί “ατυχήματος” της έκρηξης. Αντιθέτως, η ρωσική εκδοχή της σειράς θα υποστηρίζει τη συμμετοχή της CIA στην πυρηνική καταστροφή του 1986.

Η εκδοχή αυτή για την πυρηνική “τραγωδία” του Τσέρνομπιλ και τις παράπλευρες συνέπειες που είχε, θα βασίζεται στο κεντρικό σενάριο ότι ένας πράκτορας της CIA παρευρισκόταν στο εργοστάσιο τη στιγμή του ατυχήματος, ενώ ο σκηνοθέτης της, Aleksey Muradov, διατείνεται ότι, μέσω της σειράς, θα αναδειχθεί «τι πραγματικά συνέβη τότε».

Σύμφωνα με το περιοδικό Guardian, η εκδοχή των Ρώσων θα κινείται “σε πιο χαλαρά πλαίσια”, ενώ το σενάριο θα αφορά έναν μυστικό πράκτορα της CIA, ο οποίος ήταν απεσταλμένος να συλλέξει πληροφορίες για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Σοβιετικής Ένωσης, τη στιγμή που οι υπηρεσίες της ρωσική αντικατασκοπείας προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν.

Να υπενθυμίσουμε επίσης στο σημείο αυτό, ότι ο αντιδραστήρας 4 του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ εξερράγη το 1986, στις 26 Απριλίου, στην Ουκρανία, ενώ μέχρι και σήμερα, οι επιπτώσεις της καταστροφής είναι έντονα αισθητές.

Δες παρακάτω το trailer της σειράς του Κρεγκ Μάζεν από το HBO:

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δηλώσεις του BBC, διάφοροι κριτικοί σε ανεξάρτητα ΜΜΕ φαίνεται να συγχάρηκαν τον δημιουργό της σειράς “Τσέρνομπιλ”, Κρεγκ Μάζεν, για την “εμμονή” στου στις μικρές λεπτομέρειες της κινηματογραφικής μεταφοράς του συμβάντος: «Ο σεβασμός και η σχολαστικότητα που έφεραν στη δουλειά τους οι δημιουργοί της σειράς είναι εκπληκτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Slava Malamud που μεγάλωσε εκεί που βρίσκεται η σημερινή Μολδαβία.

Δείτε ακόμα: «Chernobyl»: Η νέα σειρά του ΗΒΟ «εκτοξεύεται» στην κορυφή της βαθμολογίας του IMDb!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
FT
1 - 1
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
90'
3 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
0'
91 - 95
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
9'
20 - 21
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;