5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ψάχνεις για δουλειά!
Όταν ψάχνεις δουλειά θα αντιμετωπίσεις κάποια πράγματα που δεν ήξερες μέχρι τώρα!

Όταν πάρεις το πτυχίο σου είναι η ώρα να μπεις στην αγορά εργασίας και να ψάξεις τη δουλειά που θα σου ταιριάζει καλύτερα. Αλλά για να βρεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει, ή που θέλεις, θα περάσεις από αρκετή ώρα αναζήτησης και αρκετές συνεντεύξεις.

Για αυτό σου έχω ορισμένα tips που θα σε κάνουν να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις την αναζήτηση εργασίας!

1. Οι αιτήσεις θα είναι πάρα πολλές

Σκέψου ότι κατά μέσο όρο για μία δουλειά, γίνονται πάνω από 100 ξεχωριστές αιτήσεις. Κι όλες αυτές για μία και μόνο θέση. Άρα, εσύ θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά από το σπίτι που απαιτείται για να βρεις τη θέση που αξίζει να “μονομαχήσεις” με όλους αυτούς τους υποψήφιους. Αν σου αρέσει πολύ η θέση αυτή θα φανεί και το κίνητρό σου, αλλά και ότι θέλεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο, απλά και μόνο με μία συνέντευξη!

2. Αυτοί που σε περνάνε από συνέντευξη δεν κοιτάνε πάντα το βιογραφικό σου

Η αλήθεια είναι ότι το κοιτάνε, αλλά όχι όσο πιστεύεις εσύ. Το σκανάρουν, είναι η σωστή λέξη. Καθώς, το κοιτάνε για 6 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Οπότε μόνο ένα κακό βιογραφικό θα σου έχει χαλάσει τις δυνατότητες να βρεις κάποια δουλειά. Φτιάξε ένα βιογραφικό φιλικό για να το δει κάποιος και κατανοητό κοιτώντας το απλά. Χρησιμοποίησε bullets και διαχωριστικά που να κάνουν τον άλλο να καταλαβαίνει τι διαβάζει!

3. Οι περισσότερες δουλειές δεν αναρτούνται κάπου

Στις περισσότερες των περιπτώσεων για να βρεις μία δουλειά αυτό που χρειάζεσαι είναι καλές γνωριμίες. Υπάρχουν και αγγελίες για διάφορες δουλειές στο ίντερνετ, αλλά και σε εφημερίδες και ειδικά site. Αλλά, πολλές ευκαιρίες θα τις χάσεις χωρίς να έχεις ένα καλό social network!

4. Πρόσεχε το mail σου

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξεις στην έρευνα εργασίας είναι το mail σου. Βλέπεις, δεν μπορείς να βάλεις στο βιογραφικό σου, εκείνο που είχες φτιάξει όταν ήσουν 15! Ξέρεις, εκείνο που ήταν λίγο αστείο. Οπότε, αν χρησιμοποιείς ακόμη το παλιό σου mail, καλό θα ήταν να το αλλάξεις!

5. Η εύρεση για δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση

Σύμφωνα με έρευνες απαιτείται περίπου 52 μέρες για να καλυφθεί μία κενή θέση σε κάποια εταιρεία. Οπότε, πάρε το χρόνο σου. Ψάξε και μην απογοητεύεσαι αν δε σε καλέσουν άμεσα από εκεί που έχεις κάνει αιτήσεις!

Δες επίσης: 3 τρόποι να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1