Το βρετανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τα κουνούπια της Ελλάδας!
Τι πρέπει να προσέχουν οι Βρετανοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Βρετανίας;

Κι όμως, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, οι τουρίστες θα πρέπει να προσέχουν όταν έρχονται στην Ελλάδα. Αν σου φαίνεται περίεργο, το ΥΠΕΞ της Βρετανία εξέδωσε μία επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα!

Η συγκεκριμένη οδηγία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ της Βρετανίας μαζί με άλλες ταξιδιωτικές οδηγίες για άλλες χώρες στις οποίες πρέπει να προσέχουν όσοι Βρετανοί θέλουν να τις επισκεφτούν. Σε κάθε μία χώρα, υπάρχουν και ότι ακριβώς πρέπει να προσέξουν οι τουρίστες!

Σε ότι αφορά τη χώρας μας, η οδηγία κάνει λόγο για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, τους ελέγχους διαβατηρίων και τα capital controls. Μάλιστα, ενημερώνει τους Βρετανούς ότι από τις 7 Απριλίου 2019 η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει συστηματικούς ελέγχους διαβατηρίων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από προορισμούς εκτός του χώρου Σένγκεν.

Σε ότι έχει να κάνει με τα κουνούπια, η ταξιδιωτική οδηγία σημειώνει ότι υπήρξαν αρκετά κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα το 2018. Μάλιστα, καλεί τους Βρετανούς τουρίστες να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στα κουνούπια και έχει κάποιους τρόπους που μπορούν να το καταφέρουν αυτό, όπως είναι οι κουνουπιέρες, εντομοαπωθητικά κλπ.

Επίσης, η ταξιδιωτική οδηγία μιλάει και για τα capital controls που ισχύουν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στο ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως € 600) ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της βρετανικής κάρτας – όποιο είναι το χαμηλότερο ποσό.

Άλλο ένα πράγμα που τονίζει η οδηγία αυτή είναι και η αυστηρή στάση των ελληνικών Αρχών έναντι σε όσους κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα επιβολής προστίμων ή ποινών φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται με μη σεμνό τρόπο.

Δες ακόμα: Αυτή την ελληνική παραλία που τιμάει με αφιέρωμα το Forbes!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;