Πανελλήνιες 2019: Το Υπουργείο Παιδείας απαντά για τους υποψήφιους που δεν πήραν άδεια και έχασαν την εξέταση!
Οι Πανελλήνιες 2019 εκτυλίσσονται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα και κάποιοι μαθητές στην Κρήτη δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να χάσουν την εξέταση. Δείτε τι απάντησε το Υπουργείο Παιδείας για το σχετικό περιστατικό!

Οι Πανελλήνιες 2019 βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα, 10 Ιουνίου 2019, οι μαθητές και μαθήτριες των Γενικών Λυκείων της χώρας έδωσαν τα πρώτα μαθήματα Προσανατολισμού. Οι μεν της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν σήμερα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν στο μάθημα των μαθηματικών.

Ωστόσο, παρότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και αφορούν όλους τους μαθητές που στοχεύουν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάποιοι υποψήφιοι από τα Χανιά φαίνεται πως έχασαν την εξέταση, επειδή δεν κατόρθωσαν να πάρουν άδεια από τις δουλείες τους.

Το περιστατικό αυτό έχει συγκεντρώσει γύρω του όλα τα βλέμματα και είναι απόλυτα λογικό κάτι τέτοιο, αφού κάποιοι υποψήφιοι των Εσπερινών Γενικών Λυκείων στην Κρήτη δεν κατόρθωσαν τελικά να παρευρεθούν στο χώρο της εξέτασης για τις Πανελλήνιες, επειδή οι εργοδότες τους αρνήθηκαν να προσαρμόσουν το ωράριο έτσι ώστε να διευκολύνουν τους μαθητές και να πάνε να δώσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Για το εν λόγω περιστατικό, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας απάντησε και η αντίδρασή του είναι η ακόλουθη:

Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019 – ΛΥΣΕΙΣ σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο neolaia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;