Φοιτητική ζωή: 4 απαραίτητα tips για σένα που θες να τα πας καλά σε αυτή την εξεταστική!
Η φοιτητική ζωή περιλαμβάνει και τις περιόδους της εξεταστικής, οπότε καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος!

Η φοιτητική ζωή είναι μια υπέροχη φάση στη ζωή μας και είναι υπέροχη για πολλούς λόγους: Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής αποκτάς ένα σωρό καινούριες εμπειρίες, γνωρίζεις μια γκάμα ανθρώπων και μαθαίνεις πως να συνυπάρχεις με διαφορετικούς χαρακτήρες από σένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, εξοικειώνεσαι με τις δυνατότητές σου, “αγκαλιάζεις” τα τυφλά σου σημεία.

Παρότι, ωστόσο, η περίοδος του φοιτητή είναι συναρπαστική και σίγουρα περιπετειώδης, υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν πρέπει αν παραλείπεις και, σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δίνεις σημασία.

Και να είσαι από αυτούς τους φοιτητές που, αφενός θέλουν να περνούν καλά και να ζουν τη στιγμή, αλλά αφετέρου αναζητούν μια ισορροπία στα πράγματα, τότε διάβασε παρακάτω για να δεις κάποια χρήσιμα tips που θα σου εξασφαλίσουν το “μέτρον άριστον” και θα σε βοηθήσουν να φτάνεις όλο και πιο κοντά στο στόχο ή τους στόχους σου. Αν, λοιπόν, στην παρούσα φάση, ο στόχος λέει μαθήματα και εξεταστική, τότε that’s what it is!

Έχουμε και λέμε:

1. Ξέφρενη ζωή, αλλά έχεις ανάγκη από ξεκούραση

Εννοείται πως θα βγαίνεις, θα πίνεις και λόγο δε θα δίνεις, που λέει και το άσμα, σαφώς και θα κάνεις ταξίδια, βόλτες και ξενύχτια τα ΣΚ, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις χρόνο μέσα στη μέρα σου, ώστε να ξεκουράζεσαι και να αποφορτίζεσαι. Αν, λοιπόν, έχεις “πήξει” από το πολύ ξενύχτι δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει, διάβασε ένα βιβλίο ή πήγαινε ένα σινεμά. (Θερινό κιόλας, τώρα που άνοιξε ο καιρός)

2. Να λες “μπράβο” στον εαυτό σου

Έχε στο νου σου ότι τίποτα από όσα έχεις καταφέρει δεν είναι δεδομένο ή τυχαίο. Σίγουρα, όλα τα πράγματα έχουν μια κάποια δόση τυχαιότητας, αλλά έχεις πετύχει πράγματα κυρίως επειδή προσπάθησες και είχες θέληση και επιμονή να φτάσεις στο στόχο σου. Μην υποτιμάς, λοιπόν, τους κόπους σου και μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όσα έχει φέρει εις πέρας!

3. Να κοιμάσαι καλά

Εννοείται πως θα βγεις μέχρι αργά μια μέρα, ακόμα και καθημερινή, δε χάθηκε ο κόσμος να ξυπνήσεις αργά το επόμενο πρωί, είπαμε! Όταν, όμως, το ξενύχτι γίνεται δεύτερη φύση σου, είναι λογικό πως θα σε κρατάει πίσω από το διάβασμα και θα απορυθμίζει τον οργανισμό σου! Άντε να βρεις όρεξη μετά να διαβάσεις ή να ολοκληρώσεις την εργασία που έχεις να παραδόσεις.

4. Να διαβάζεις κάθε μέρα και να κάνεις ενδιάμεσα διαλείμματα

Αν θες να τα πας καλά σε αυτή την εξεταστική, τότε καλό είναι να κρατάς μια καθημερινή επαφή με την ύλη σου και να μην το αφήνεις για την επόμενη μέρα. Ξεκίνα από νωρίς, φτιάξε ένα καφέ και στρώσου στη μελέτη, μη ξεχνώντας, ωστόσο, ότι το διάλειμμα είναι φουλ απαραίτητο, προκειμένου να χαλαρώνει λίγο ο εγκέφαλος και να αφομοιώνει ταυτόχρονα τις πληροφορίες και γνώσεις που παίρνει.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 3 τρόποι για να μην «ξεφεύγεις» από το budget του μήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;