Πανελλήνιες 2019 – Έκθεση: Θέματα ΓΕΛ – Δες αναλυτικά τι έπεσε!

Από neolaia.gr Team 7 Ιουνίου 2019

Με Έκθεση έκαναν πρεμιέρα και οι μαθητές των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2019! Δες αναλυτικά τα θέματα που έπεσαν!

Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκίνησαν σήμερα, 7 Ιουνίου, και για τος μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας. Πρώτο μάθημα, όπως είθισται, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Έκθεση. Με το θέμα της Έκθεσης να είναι κάτι σχετικά επίκαιρο, αφού αφορούσε την ενότητα Δημοκρατία και νέοι/ Πολιτικοί.

Σύμφωνα με καθηγητές το θέμα ήταν ένα από τα αναμενόμενα και ανήκε στην ομάδα αυτών που μελετούσαν οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2019.

Χθες, Πέμπτη. 7 Ιουνίου, είχαν κάνει πρεμιέρα και οι μαθητές των ΕΠΑΛ με το ίδιο μάθημα. Οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ είχαν εξεταστεί σε κείμενο του Αλμπέρ Καμύ με τίτλο, «Η τέχνη και ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη». Ενώ, επίσης υπήρχε και ένα ποίημα της Ιταλίδας ποιήτριας Αλντα Μερίνι.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν απλά και κατανοητά από τους καθηγητές με τις εκτιμήσεις να μιλούν για θέματα που ανταποκρίνονταν στη διδακτέα ύλη των υποψηφίων ενώ δινόταν και η δυνατότητα οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις δικές τους απόψεις.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το νέο ακαδημαϊκό έτος, αναμένεται να εισαχθούν 78.335 φοιτητές. Πρόκειται για αριθμό αυξημένο κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με τον περσινό που είχαν εισαχθεί 74.692.

Δες αναλυτικά τα θέματα της Έκθεσης για τα ΓΕΛ εδώ!

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τους μαθητές!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486