Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στο πάρκο ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης!

Σήμερα, 7 Ιουνίου 2019, το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 17:00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, μια κίνηση που αποτελεί “θεσμό”, τον οποίο έχουν “αγκαλιάσει” αυτά τα χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο γενικότερα.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα , στο οποίο συμμετέχουν τουλάχιστον 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με διάφορες συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί φέτος για 12η χρονιά και θα λάβει χώρα στο Πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου θα ξεκινήσει το bodypainting από τις 17:00 η ώρα και θα ακολουθήσει ο αγώνας. Μέσα στις 22:00, οι διοργανωτές της ποδηλατοδρομίας έχουν ανακοινώσει πως θα ακολουθήσει πάρτι, αλλά και live εκδηλώσεις με διάφορες εκπλήξεις στο σημείο εκκίνησης.

Το κάλεσμα των διοργανωτών:

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στο Πάρκο Χανθ Θεσσαλονίκη, 17:00 bodypainting – δρώμενα – ενημερώσεις, 19:00 ποδηλατοδρομία, 22:00 πάρτι – live – εκπλήξεις 😉 Καλέστε φίλες & φίλους, κονοποιήστε, διαδώστε!

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την απο-ανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Υπογράφουμε τις καμπάνιες:

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΤΩΡΑ

www.gymnosophy.gr/safe-cycling-network-now

STOP στους Ζωολογικούς Κήπους & Ενυδρεία

www.gymnosophy.gr/stop-zoos-aquariums

Γιατί ΓΥΜΝΕΣ και ΓΥΜΝΟΙ; Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης, εμείς το απελευθερώνομαι με μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων, με απόλυτα ειρηνικό, μη βίαιο τρόπο.

ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ και ΓΥΜΝΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ! Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση, έως και μαγιό. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, θετική ενέργεια και φαντασία θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις.

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ;

Ποδήλατο:

• Άμεση κατασκευή προστατευμένου πλήρους δικτύου ποδηλατόδρομων σε όλα τα αστικά κέντρα, που ενώνουν τις γειτονιές μεταξύ τους, με το κέντρο και τους όμορους δήμους, καθώς και υπεραστικούς και Ευρωπαϊκούς ποδηλατόδρομους. Διεκδικούμε διάδρομους ποδηλάτων αποκλειστικής κίνησης, διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, με νησίδα διαχωρισμού ή κράσπεδο, και φυσικά εμπόδια για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων σε αυτούς.

• Διαδημοτικό Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

• Ασφαλή σημεία στάθμευσης ποδηλάτων

• Δωρεάν Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

• Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ: ειδικοί σηματοδότες προτεραιότητας εκκίνησης και σημείο υποδοχής πριν τις διαβάσεις για λιγότερο καυσαέριο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μετατροπή του STOP σε Παραχώρηση Προτεραιότητας για τα ποδήλατα, 30χλμ/ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας μηχανοκίνητων

• Να συμπεριλαμβάνεται το ποδήλατο στις προδιαγραφές όλων των υποδομών

• Προγράμματα Ποδήλατο στην Δουλειά / Σχολείο / Σχολές με κίνητρα χρήσης όπως μειωμένο ΦΠΑ & εκπτώσεις

• Εκπαίδευση & Ενημέρωση για το ποδήλατο σε παιδιά και ενήλικες.

Γενικά:

• Καταπράσινη Πόλη με ελεύθερους χώρους πρασίνου • Πάρκα στα πρώην στρατόπεδα • Πεζοδρομημένο κέντρο • Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ • Τραμ, Τελεφερίκ και Θαλάσσια Συγκοινωνία.

• Αποανάπτυξη • ΝΑΙ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ΟΧΙ στις καταστροφικές εξορύξεις Πετρελαίου, Αερίου και Χρυσού.

• Νερό: Δημόσιο Βασικό Κοινωνικό Αγαθό.

• Στροφή στην χορτοφαγία, βιγκανισμό, σεβασμό σε όλα στα ζώα.

• Ελεύθερη υπεύθυνη Κατασκήνωση.

• Παγκόσμια Ειρήνη, STOP στους πολέμους • Ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, χωρίς σύνορα.

Η συμμετοχή είναι Ελεύθερη και η κάθε μία και ο καθένας μας είναι υπεύθυνη/ος για την ασφάλεια της/του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εναλλακτικά ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια κ.α. H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία αυτο-οργανώνεται από την συλλογικότητα Gymnosophy και ενεργούς-ές πολίτ(ισ)ες.

Μπείτε στο www.gymnosophy.gr και ενημερωθείτε για τα νέα μας, με δράσεις, προβολές, συζητήσεις, και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας και απελευθερωθείτε!»

Δες κι αυτό: Αυτή η κοπέλα επισκέφτηκε ΌΛΕΣ τις χώρες του κόσμου και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
9'
59 - 54
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;