Απεβίωσε δυστυχώς ο σπουδαίος Dr. John της Νέας Ορλεάνης
Στα 77 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Αμερικανός μουσικός Dr John!

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της μουσικής σκηνής της Νέας Ορλεάνης, ήταν ο Dr. John, ο οποίος δυστυχώς “έφυγε” από τη ζωή χτες, Πέμπτη 6 Ιουνίου, σε ηλικία 77 χρονών.

Ο Dr. John, όπως έμεινε γνωστός, ήταν κάτοχος έξι βραβείων Γκράμι και κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με ένα πολύ ιδιαίτερο είδος μουσικής, που οριακά “πάντρευε” τη μαύρη με τη λευκή μουσική, είδος που έμεινε γνωστό με τον όρο «ήχο του βουντού». Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε από τα social media του εκλιπόντος καλλιτέχνη, μεταδιδόμενη παράλληλα από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου.

Στην ανακοίνωση που έγινε αναφέρεται ότι ο Dr. John, που είχε γεννηθεί ως Malcolm John Rebennack το 1941, πέθανε τα χαράματα από ανακοπή καρδιάς, ενώ το πρόβλημα φαίνεται να είχε ξεκινήσει από το 2017, όπου η υγεία του παρουσίασε μια ξαφνική επιδείνωση.

Η οικογένεια του μεγάλου Αμερικανού μουσικού, ευχαρίστησε θερμά όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια μουσικής έμπνευσης και δημιουργίας, όπου ο ίδιος απέδειξε χωρίς καμία αμφιβολία το τεράστιο του ταλέντο και την αγάπη του στον χώρο της μουσικής.

Το ντεμπούτο που έκανε ο Dr. John στην παγκόσμια σκηνή ήταν, όταν το 1968 ηχογράφησε τον πολύ πρώτο του δίσκο, με τίτλο “Gris-Gris”, ο οποίος περιείχε ήχους ρυθμικού μπλουζ και ψυχεδελικής ροκ, στοιχείο που παρέπεμπε σε “φυλαχτό” με προστατευτικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις δοξασίες των βουντού.

Γι’ αυτό άλλωστε και έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που παρήγαγε “ήχο του βουντού”, όπως τον χαρακτήρισαν πολλοί γνώστες και μύστες του είδους αυτού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;