ΟΠΕΚΕΠΕ: Μάθε πότε λήγει η προθεσμία για την ενιαία ενίσχυση του 2019

Από neolaia.gr Team 6 Ιουνίου 2019

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), γνωστοποιείται η ημερομηνία οριστικής λήξης στη διαδικασία υποβολή των αιτήσεων σχετικά με την ενιαία ενίσχυση 2019.

Η λήξη της προθεσμίας χρονολογείται την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, δεδομένου ότι έχει δοθεί ήδη παράταση ενός μήνα από την ΕΕ, οπότε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι αυτή θα είναι η τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Όπως αναφέρεται, λοιπόν, μετά τις 15 Ιουλίου, οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και, ως εκ τούτου, δε θα πληρώνονται.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η διαδικασία υποβολής της αίτησής μπορεί να γίνει είτε μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο www.opekepe.gr, είτε μέσω του πολυπληθούς δικτύου ΚΥΔ που λειτουργεί πλέον στη χώρα, αναλυτικός κατάλογος των οποίων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή υποβολή της αίτησής σας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή πληρωμή σας.

Αναλυτικότερα, επισημαίνονται από τον Οργανισμό τα εξής:

«Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα από την ΕΕ, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό, ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μ.μ. αυτής της μέρας.

Μετά την ανωτέρω ημερομηνία (18/6/2019) και μέχρι τις 15/7/2019, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα, 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός και 3% για όσους λάβουν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα για πρώτη φορά το 2019. Μετά τις 15/7/2019 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δε θα πληρώνονται.»

Δείτε ακόμα: Νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν σε δημόσιο Πανεπιστήμιο της χώρας – Δείτε τις ειδικότητες!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486