4 απλοί τρόποι για να μείνεις απόλυτα συγκεντρωμένος στο διάβασμά σου!

Από neolaia.gr Team 6 Ιουνίου 2019

Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου!

Οι εξετάσεις αρχίζουν, ή έχουν ήδη αρχίσει και εσύ δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Κάτι η ζέστη, κάτι το ότι δεν μπορείς να διαβάσεις άλλο, κάτι το καλοκαιράκι. Όλα αυτά σε κάνουν να έχεις ανοιχτό το βιβλίο μπροστά σου, αλλά να μη δίνεις σημασία σε αυτά που λέει.

Γι αυτό σου έχω εύκολους τρόπους, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μείνεις απόλυτα συγκεντρωμένος στο διάβασμά σου! Πάμε να τους δούμε;

1. Μασάζ προσώπου

Οι μαλάξεις στο πρόσωπο και κυρίως στο μέτωπο, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, βοηθούν να απαλλαγείτε από την ένταση και να ενισχύσετε τη λειτουργία της μνήμης σας. Το λεγόμενο «τρίτο μάτι» συνδέεται με τη λειτουργία της υπόφυσης, του πιο σημαντικού αδένα του ενδοκρινικού συστήματος. Όταν ασκείται πίεση στην υπόφυση, ενισχύεται η μνήμη και απομακρύνεται το στρες.

2. Ένα καλό σνακ

Τα σνακ σε βοηθάνε να έχεις να κάνεις κάτι την ώρα που διαβάζεις. Συχνά, νιώθεις το στομάχι σου να πεινάει, οπότε το σνακ που θα είναι εκεί δίπλα σου θα σε βοηθήσει να σου περάσει η ιδέα αυτή και να μη σηκωθείς για να φύγεις από τη συγκέντρωσή σου.

3. Βαθιές ανάσες

Οι βαθιές αναπνοές ενεργοποιούν τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η αναπνοή θα πρέπει να είναι διαφραγματική και να πραγματοποιείται σε 3 στάδια: εισπνοή μετρώντας μέχρι το 6, διατήρηση αναπνοής μετρώντας μέχρι το 2 και εκπνοή μετρώντας μέχρι το 9.

4. Ευχάριστες εικόνες

Φωτογραφίες που δείχνουν, για παράδειγμα, κουτάβια ή γατάκια μπορούν παραδόξως να απελευθερώσουν τη φαντασία και να ενισχύσουν τη διάθεση, βοηθώντας να επιστρέψετε μετά από λίγο στη δουλειά σας πιο χαλαροί.

Δες ακόμα: Ξεκινούν οι πληρωμές του φοιτητικού επιδόματος ΙΚΥ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ