4 απλοί τρόποι για να μείνεις απόλυτα συγκεντρωμένος στο διάβασμά σου!
Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου!

Οι εξετάσεις αρχίζουν, ή έχουν ήδη αρχίσει και εσύ δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Κάτι η ζέστη, κάτι το ότι δεν μπορείς να διαβάσεις άλλο, κάτι το καλοκαιράκι. Όλα αυτά σε κάνουν να έχεις ανοιχτό το βιβλίο μπροστά σου, αλλά να μη δίνεις σημασία σε αυτά που λέει.

Γι αυτό σου έχω εύκολους τρόπους, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μείνεις απόλυτα συγκεντρωμένος στο διάβασμά σου! Πάμε να τους δούμε;

1. Μασάζ προσώπου

Οι μαλάξεις στο πρόσωπο και κυρίως στο μέτωπο, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, βοηθούν να απαλλαγείτε από την ένταση και να ενισχύσετε τη λειτουργία της μνήμης σας. Το λεγόμενο «τρίτο μάτι» συνδέεται με τη λειτουργία της υπόφυσης, του πιο σημαντικού αδένα του ενδοκρινικού συστήματος. Όταν ασκείται πίεση στην υπόφυση, ενισχύεται η μνήμη και απομακρύνεται το στρες.

2. Ένα καλό σνακ

Τα σνακ σε βοηθάνε να έχεις να κάνεις κάτι την ώρα που διαβάζεις. Συχνά, νιώθεις το στομάχι σου να πεινάει, οπότε το σνακ που θα είναι εκεί δίπλα σου θα σε βοηθήσει να σου περάσει η ιδέα αυτή και να μη σηκωθείς για να φύγεις από τη συγκέντρωσή σου.

3. Βαθιές ανάσες

Οι βαθιές αναπνοές ενεργοποιούν τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η αναπνοή θα πρέπει να είναι διαφραγματική και να πραγματοποιείται σε 3 στάδια: εισπνοή μετρώντας μέχρι το 6, διατήρηση αναπνοής μετρώντας μέχρι το 2 και εκπνοή μετρώντας μέχρι το 9.

4. Ευχάριστες εικόνες

Φωτογραφίες που δείχνουν, για παράδειγμα, κουτάβια ή γατάκια μπορούν παραδόξως να απελευθερώσουν τη φαντασία και να ενισχύσουν τη διάθεση, βοηθώντας να επιστρέψετε μετά από λίγο στη δουλειά σας πιο χαλαροί.

Δες ακόμα: Ξεκινούν οι πληρωμές του φοιτητικού επιδόματος ΙΚΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1