Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019: Στις 5 Ιουνίου τιμάμε το περιβάλλον!
"Καταπολεμήστε την ατμοσφαιρική ρύπανση" είναι η φράση που χαρακτηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019 είναι η μέρα που πρέπει να σταματήσεις λίγο και να σκεφτείς το περιβάλλον. Κάθε χρόνο, η μέρα αυτή γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Η μέρα αυτή έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ από το 1972 και αποτελεί την κύρια εκδήλωσή του για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Κάθε χρόνο υπάρχει και ένα διαφορετικό θέμα στο οποίο εστιάζει η μέρα αυτή. Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019 εστιάζει στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα και με την έκθεση του ΟΗΕ, εννέα στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως εκτίθενται σε επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων που υπερβαίνουν τα ασφαλή επίπεδα που ορίζει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για την καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, τόσο στους πολίτες, όσο και στις κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ,Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμά του, τονίζει τα εξής:

“Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά. Το μήνυμά μου προς τις κυβερνήσεις είναι ξεκάθαρο: φορολόγηση των ρύπων, τερματισμός των επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα και αποφυγή κατασκευής νέων εγκαταστάσεων άνθρακα.

Χρειαζόμαστε μια πράσινη οικονομία, όχι μια γκρίζα οικονομία.”

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2019 είναι το παρακάτω:

“Καταπολεμήστε την ατμοσφαιρική ρύπανση”

Κάθε χρόνο, υπάρχει και μία χώρα υποδοχής για την εκδήλωση αυτή που επιλέγει και την φράση που θα χρησιμοποιείται. Για φέτος είναι η Κίνα. Η χώρα αυτή, αποτελεί τον κυριότερο ρυπαντή του κόσμου!

Το σλόγκαν αυτό μας καλεί να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε την ποσότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παράγουμε. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουμε τη συμβολή της στην παγκόσμια υπερθέρμανση, αλλά θα μειώσουμε και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

Πρέπει όλοι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο το περιβάλλον και να ζούμε με τρόπους που δεν το καταστρέφουν. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι και μία καλή ευκαιρία για να σκεφτούμε το μέλλον και τις μελλοντικές γενιές. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να παραδώσουμε έναν βιώσιμο πλανήτη και σχετικά “καθαρό”.

Μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος της διάσωσης του περιβάλλοντος με πολύ απλούς τρόπους!

Δες ακόμα: 18 ακραίες φωτογραφίες που «φωνάζουν» ότι πρέπει να φροντίζουμε τον πλανήτη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;