ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019: Έρχεται τροπολογία για παράταση στις προσλήψεις!

Από neolaia.gr Team 5 Ιουνίου 2019

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019: Δείτε αναλυτικά!

Τροπολογία για παράταση του προγράμματος ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασίας 2019 σε Δήμους πρόκειται να κατατεθεί σήμερα, ημέρα Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019.

Η παράταση αυτή αφορά το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» και πρόκειται να δοθεί από την κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η τροπολογία θα κατατεθεί την Τετάρτη στην Βουλή.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, να θυμίσουμε ότι έχουν προσληφθεί 30.333 ωφελούμενοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 10 Ιουνίου του 2019, ενώ με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης πάρθηκε, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Δήμων ενόψει θερινής περιόδου, αλλά και προκειμένου να γεφυρωθούν διάφορες ελλείψεις που παρουσιάζονται με την καθυστέρηση και στις προσλήψεις της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018.

Αναλυτικότερα, όσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» δε θα αποχωρήσουν από αυτό στις 10 Ιουνίου, ημερομηνία λήξης των συμβάσεών τους, αφού θα δοθούν παρατάσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πηγές, η παράταση επιδιώκει στην άμεση κάλυψη των αναγκών των Δήμων.

Να σημειωθεί ότι η παράταση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας δε σχετίζεται με τον β’ κύκλο της κοινωφελούς εργασίας για 30.000 ανέργους. Η παράταση αφορά την παράταση των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων, ενώ ο β’ κύκλος στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και, αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ: Τα δύο προγράμματα που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486