Εθνικές εκλογές 2019 στις 7 Ιουλίου τελικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα
Οι χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού "σφραγίζουν" την 7η Ιουλίου ως την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής για τις Εθνικές εκλογές 2019!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, η ημερομηνία 7 Ιουλίου “κλειδώνει” επισήμως ως η καταληκτική ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι Εθνικές εκλογές 2019.

Όπως μας επιβεβαίωσε επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κανάλι της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία κυβέρνηση παίρνει το μήνυμα του λαού και επισπεύδει την εκλογές» και πως «πρόκειται για μία κίνηση δημοκρατικής ευαισθησίας».

Άλλωστε, μετά το μεγάλο πλήγμα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε  στις πρώτες του δηλώσεις, το ίδιο κιόλας βράδυ, ότι πρόκειται να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ την επόμενη Κυριακή του τελευταίου γύρου δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, το αποτέλεσμα ήταν προφανές, με τη ΝΔ να επικρατεί στις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε τα εξής: “Το 2015 όταν βρέθηκα χωρίς ένα μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής μου ομάδας πήγα σε εκλογές. Το κάνω και τώρα μιας και το μήνυμα δυσαρέσκειας ήταν ισχυρό. Δεν παραιτήθηκα, θα δώσω τη μάχη με καθαρό δίλημμα ποιος θέλει να κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία», ενώ υπογράμμισε τα εξής σχετικά με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου: «Οι εκλογές αποφασίσαμε να γίνουν στις 7 Ιουλίου. Συνταγματικά η προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα για τη διάλυση της Βουλής είναι 30 μέρες. Και να ήθελα δεν μπορούσα να πάω νωρίτερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πάω στις 10 Ιουνίου».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην πιθανότητα debate με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόσθεσε το εξής: «Εμείς θα επιχειρήσουμε να γίνει ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος παρότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να το αποφύγει.” […]

Δείτε ακόμη: Εκλογές 2019: Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;