Ακραίο! Δημιουργήθηκε αλγόριθμος που προβλέπει το αποκορύφωμα της καριέρας των ηθοποιών του Hollywood!
Ένας αλγόριθμος που δημιουργήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες μπορεί να προβλέψει πότε θα είναι το αποκορύφωμα της καριέρας ενός ηθοποιού!

Οι σταρ του Hollywood έχουν μεγάλες καριέρες που έχουν διάρκεια πολλών ετών. Αν κάτσεις, όμως, και το σκεφτείς λίγο θα δεις ότι αυτό δεν ισχύει και τόσο! Μάλιστα, οι περισσότεροι παρουσιάζουν ένα peak (όπως λέμε) στην καριέρα τους!

Τώρα, πλέον, υπάρχει και ένας μαθηματικός αλγόριθμος που μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον αν οι αγαπημένοι σου ηθοποιοί έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας τους ή όχι. Αυτόν τον αλγόριθμο των ανέπτυξηα Βρετανοί.

Η ακρίβεια του κυμαίνεται στο 85%!

Μάλιστα, αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι το 70% των ηθοποιών έχουν μόνο ένα παραγωγικό έτος! Οπότε, άνθρωποι σαν τη Meryl Streep, τον Leonardo DiCaprio κι άλλους, αποτελούν εξαιρέσεις κι όχι τον κανόνα!

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί που ο αλγόριθμος αυτός δεν μπορεί να εξηγήσει. Αυτοί είναι ο Matthew McConaughey και η Reese Witherspoon, που ενώ η καριέρα τους φάνηκε να είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει την πορεία της προς το καλύτερο. Μάλιστα, κι οι δύο το πέτυχαν αυτό σε συνεργασία τους με τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Jean- Marc Vallee!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον μαθηματικό Όλιβερ Ουίλιαμς του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature Communications”. Το δημοσίευμα της βρετανικής Guardian κάνει λόγο για ανάλυση από στατιστικά στοιχεία που πήραν από τη διεθνή βάση δεδομένων Internet Movie Database (IMDb).

Αυτό έγινε σε δείγμα περίπου 2,4 εκατομμυρίων παλαιότερων και σύγχρονων ηθοποιών της περιόδου 1888- 2016. Σε αυτούς συγκαταλέγονται περίπου ενάμισι εκατομμύριο άνδρες και 900.000 γυναίκες.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι σχεδόν το 70% των ηθοποιών έχουν μόνο ένα παραγωγικό έτος. Δηλαδή, το αποκορύφωμα της καριέρας ενός ηθοποιού στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, αρχίζει και τελειώνει τον ίδιο χρόνο. Αυτό οφείλεται, ίσως, και στο ότι ορισμένοι ηθοποιοί στρέφονται αποκλειστικά στο θέατρο.

Από τους ηθοποιούς αυτούς που κάνουν μία μακρόχρονη καριέρα στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση, φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν γενικά μικρότερης διάρκειας καριέρα από ότι οι άνδρες. Αρκετά ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο, ότι μετά από μία περίοδο αναδουλειάς, οι άντρες επιστρέφουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη επιτυχία από ότι οι γυναίκες συνάδελφοι τους.

Η μελέτη επικεντρώθηκε, επίσης, και σε μια υποομάδα περίπου 20.000 ηθοποιών, των οποίων η καριέρα έχει διάρκεια άνω των 20 ετών. Σε αυτά τα άτομα διαπιστώθηκε ότι και για τα δύο φύλα το αποκορύφωμα τους συμβαίνει συνήθως στο πρώτο μέρος της καριέρας τους. Μάλιστα, αυτό είναι πιο αισθητό στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

Μετά από αυτό το αποκορύφωμα, αρχίζει η σταδιακή, ή πιο γρήγορη (ανάλογα την περίπτωση) συρρίκνωση της επιτυχίας!

Ο αλγόριθμος αυτός μπορεί να προβλέψει την καλύτερη χρονιά ενός ηθοποιού σε μεγάλο βαθμό από τη σταθερή αύξηση στους ρόλους που παίρνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όσο περισσότερες δουλειές παίρνει ένας ηθοποιός, τόσο περισσότερες θα του έλθουν στο μέλλον.

Δες ακόμα: 5 celebrities που έχουν διάσημους γονείς και δεν το ήξερες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;