Πανελλήνιες 2019: Αυτές είναι οι 8 οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας!
Πανελλήνιες 2019: Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για τη διενέργεια των εξετάσεων!

ΟΙ Πανελλήνιες 2019 απέχουν μόλις δύο μέρες μακριά και οι εξεταζόμενοι όλοι της χώρας είναι έτοιμοι να βάλουν τα δυνατά τους για να τα πάνε τέλεια και να πετύχουν στη σχολή που ονειρεύονται όλο το χρόνο. Στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, λοιπόν, περίπου 102.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 78.335 θέσεις στα ΑΕΙ της χώρας, ενώ η μεγάλη ώρα πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Υποψήφιοι και υποψήφιες από όλη τη χώρα, τόσο Γενικών Λυκείων, όσο και ΕΠΑΛ, θα κληθούν από τις 7 Ιουνίου να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αποδείξουν όσα έχουν διαβάσει και μάθει όλο αυτό το χρόνο. Υπομονή, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό είναι τα βασικά συστατικά για ακόμη μια χρονιά Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, στις 28 Μάρτη του 2019 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2019 ξεκινάει επισήμως στις 7 Ιουνίου.

Στις 7 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων καλούνται να εξεταστούν στο μάθημα της Νέας ελληνικής γλώσσας, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ θα κληθούν μια μέρα νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, να εξεταστούν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελληνίων παρακάτω:

Πανελλήνιες 2019 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γνωστοποιήθηκαν οι οδηγίες για τους επιτηρητές των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ,  μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι επιτηρητές απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο και να παρέχουν στους εξεταζόμενους διευκρινίσεις εκτός από αυτές που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Επομένως, για την απρόσκοπτη και άνευ απροόπτων διενέργεια των πανελληνίων εξετάσεων 2019, το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε οκτώ (8) βασικές οδηγίες, τις οποίες καλούνται να τηρήσουν τόσο οι επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα και τις αίθουσες, όσο και οι εξεταζόμενοι/ες.

Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, λοιπόν, αναγράφονται οι εξής οδηγίες για τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων:

1. Οι επιτηρητές απαγορεύεται να παρέχουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή επεξήγηση στους εξεταζόμενους εκτός των οδηγιών, διευκρινίσεων ή πληροφοριών που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δια των Λυκειακών Επιτροπών, τις οποίες διανέμουν ή ανακοινώνουν στους εξεταζόμενους, χωρίς να προβαίνουν σε δικές τους διευκρινίσεις.

2. Οι επιτηρητές απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο.

3. Οφείλουν να συμπεριφέρονται κατά τρόπο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους εξεταζόμενους αλλά και να ελέγχουν κατά τον αυστηρότερο τρόπο την πιθανότητα αντιγραφής ή συνεργασίας.

4. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των επιτηρητών ώστε κατά την είσοδο των εξεταζομένων να τους ενημερώνουν ότι δεν πρέπει να παίρνουν μαζί τους σημειώσεις ή κινητά τηλέφωνα ή άλλα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται και τα οποία πρέπει να παραμένουν εκτός αίθουσας και να μην επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες αυτές.

5. Μετά την παραλαβή και του τελευταίου γραπτού, ελέγχουν και παραδίδουν αμέσως τα γραπτά στη Λυκειακή Επιτροπή, προκειμένου αυτή να τα προωθήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο.

6. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή.

7. Οι επιτηρητές μαζί με τη ΛΕΕ είναι υπεύθυνοι για τον διαχωρισμό των υποψηφίων και για τη σωστή διανομή των θεμάτων, ώστε κάθε υποψήφιος να πάρει τα θέματα που αντιστοιχούν στην περίπτωσή του (Ημερήσια- Εσπερινά).

8. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στους επιτηρητές για την επίδειξη αισθήματος ευθύνης πέραν του συνηθισμένου λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους, της αξιοπιστίας και του αδιάβλητου της διεξαγωγής των εξετάσεων.

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Τι ΔΕΝ πρέπει να πάρεις μαζί σου στην αίθουσα των εξετάσεων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;