ΟΑΕΔ: Τα δύο προγράμματα που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο!
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που γνωστοποιήθηκε, μέσα στον μήνα Ιούνιο αναμένεται να προκηρυχθούν μια σειρά προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.

Μάλιστα, φαίνεται πως ήδη είναι σχεδόν έτοιμα δύο (2) προγράμματα κατάρτισης σε εξειδικευμένες δεξιότητες ΤΠΕ για άνεργους αποφοίτους θετικών επιστημών ως 45 ετών.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος Voucher για 3.000 ανέργους με τίτλο: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ» και για 2.000 ανέργους με τίτλο: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ».

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Σκοπός της δράσης αυτής είναι ο περιορισμός του ελλείμματος ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, ο οποίος και παρεμποδίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής οικονομίας προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και θα περιλαμβάνει την εξής δέσμη παρεμβάσεων:

  • Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής σε 3 φάσεις (προ της έναρξης του προγράμματος κατάρτισης, μετά τη λήξη της θεωρητικού μέρους κατάρτισης και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης έως ή / και μετά τη λήξη της).
  • Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών σε ειδικότητα του Κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
  • Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Όσον αφορά τη συνολική διάρκεια κάθε προγράμματος κατάρτισης, δηλαδή τη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση (on the job training), αυτή υπολογίζεται στις 600 ώρες.

Τις υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής θα παρέχουν οι:

  • αδειοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης (Κέντρα Δια βίου Μάθησης επιπέδου 1 ή 2) που θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων της δράσης, όπως κι ο Εκπαιδευτικός όμιλος Σταθμός Γνώσης.
  • Επιπλέον, οι πάροχοι κατάρτισης θα πραγματοποιήσουν τη σύζευξη των ανέργων με τις επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης και θα μεριμνήσουν για την προετοιμασία των ωφελούμενων αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης από αρμόδιους φορείς πιστοποίησης.

Η πιστοποίηση θα διενεργηθεί από Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/ και διεθνώς και οι οποίοι είτε είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 είτε είναι πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ να χορηγούν πιστοποιητικά για τις συγκεκριμένες ειδικότητες ή από εταιρείες Λογισμικού, οι οποίες παρέχουν σχετικές Πιστοποιήσει.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Οι αιτήσεις ξεκίνησαν – Δες ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;