ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Οι αιτήσεις ξεκίνησαν - Δες ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες!
ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δείτε αναλυτικά!

Το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019 καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο και με την οποία στη συνέχεια, δημοσιεύεται μια δημόσια πρόσκληση του Οργανισμού που παρέχει τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Ο ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019 είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και ωφελουμένων μελών σε τουριστικά καταλύματα της χώρας από 1 ως 5 ημέρες, ενώ η διαμονή μπορεί να φτάσει τις 10 ημέρες εφόσον επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω.

Σκοπός του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ενώ αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων – ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού.

Όσον αφορά τους δικαιούχους στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019, αυτοί πρέπει να είναι κάτοχοι voucher, Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Από χτες, λοιπόν, ημέρα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2019-2020.

Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι και παρόχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Από 1 έως και 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω

ή

Από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά και μόνο μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ: (www.oaed.gr).

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Διάβασε παρακάτω ΟΛΕΣ τις αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα (δικαιούχοι, ποσό επιδότησης, αλλά και υποβολή των αιτήσεων), έτσι ώστε να ξέρεις τι χρειάζεται για να κάνεις κι εσύ αίτηση από σήμερα:

Δικαιούχοι – Ωφελούμενοι

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών,
  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18-24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους,
  • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς,
  • οι συνοδοί ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα μέλη δηλώνονται από τους δικαιούχους στην αίτησή τους.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος ωφελούμενος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι ωφελούμενοι δικαιούχων ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
5'
41 - 40
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;