#KuToo: Η εκστρατεία κατά των τακουνιών στους χώρους εργασίας ξεκίνησε από την Ιαπωνία!
Η εκστρατεία #KuToo έρχεται από την Ιαπωνία για να σταματήσει την υποχρέωση των γυναικών να φοράνε ψηλά τακούνια στη δουλειά τους!

Μία παράξενη είδηση έρχεται από την Ιαπωνία, όπου οι γυναίκες αναγκάζονται να φοράνε παπούτσια με τακούνια στη δουλειά τους. Κι έτσι, έρχεται και η πρώτη αντίδρασή τους! Μάλιστα, την Δευτέρα, 3 Ιουνίου κατέθεσαν αίτηση προς την κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρέωσης τους αυτή.

Η εκστρατεία έχει το όνομα #KuToo και πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις kutsu, που σημαίνει παπούτσι, και kutsuu, που σημαίνει πόνος. Η αντίδραση ξεκίνησε στο Διαδίκτυο από την ηθοποιό Γιούμι Ισικάουα και γρήγορα κέρδισε τη στήριξη πάνω από 19.000 ανθρώπων.

Η Ισικάουα, αφού κατέθεσε το αίτημά της στο Υπουργείο Εργασίας, δήλωσε τα παρακάτω όταν μίλησε στους δημοσιογράφους:

“Σήμερα καταθέσαμε αίτηση για να ζητήσουμε την υιοθέτηση νομοθεσίας που θα απαγορεύει στους εργοδότες να αναγκάζουν τις γυναίκες να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια, κάτι που αποτελεί διάκριση και παρενόχληση.

Μεταξύ των αξιωματούχων ήταν μία γυναίκα η οποία αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μας. Μας είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο αίτημα φτάνει στο υπουργείο.

Είναι ένα πρώτο βήμα.”

Η ανάρτηση στο Twitter που είχε κάνει η γνωστή ηθοποιός στην Ιαπωνία έγινε viral. Κι αυτό ήταν που την ώθησε να ξεκινήσει την εκστρατεία αυτή! Συγκεκριμένα, η ίδια δηλώνει:

“Συνειδητοποίησα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα και αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 στην επαρχία Μπρίτις Κολούμπια στον Καναδά είχε απαγορευτεί στις εταιρείες να αναγκάζουν τις εργαζόμενες να φορούν ψηλά τακούνια. Μάλιστα, εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη πρακτική που ευνοεί τις διακρίσεις.

Δες και τη σχετική ανάρτηση της ηθοποιού στο Twitter!

Δες ακόμα: Άνδρες φορούν τακούνια για μια νύχτα και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό! (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;