Πανελλήνιες 2019: Τι ΔΕΝ πρέπει να πάρεις μαζί σου στην αίθουσα των εξετάσεων!
Δείτε αναλυτικά τι δεν πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας κατά την είσοδο στην αίθουσα των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2019!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2019 έχει ξεκινήσει και μετράμε πλέον 4 μέρες, μέχρι να ξεκινήσουν οι φετινές εξετάσεις που διεξάγονται ταυτόχρονα σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια ολόκληρης της χώρας.

Στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, περίπου 102.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 78.335 θέσεις στα ΑΕΙ της χώρας, ενώ επιτέλους έχουμε το μηχανογραφικό δελτίο με όλες τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Υπουργείο Παιδείας.

Δες το μηχανογραφικό για το έτος 2019-2020 παρακάτω:

Πανελλήνιες 2019: Αυτό είναι το νέο μηχανογραφικό!

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων καλούνται να εξεταστούν για τις Πανελλήνιες 2019 στο μάθημα της Νέας ελληνικής γλώσσας αυτή την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ θα κληθούν μια μέρα νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, να εξεταστούν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε να ευχηθούμε σε όλους τους υποψήφιους και υποψήφιες στις φετινές Πανελλήνιες 2019, καλή επιτυχία, αφού με συγκέντρωση στο στόχο, ψυχραιμία και καλό διάβασμα όλο το χρόνο, η επιτυχία στη σχολή και το Πανεπιστήμιο που επιθυμεί ο καθένας είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη!

Όποιος έχει διαβάσει και είναι καλά προετοιμασμένος, δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται και το λίγο άγχος που επικρατεί είναι λογικό και θεμιτό να επικρατεί, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι της χώρας προετοιμάζονται έναν ολόκληρο χρόνο για να δώσουν αυτές τις εξετάσεις.

Ωστόσο, πέρα από το καλό διάβασμα, την επιμονή και την προσήλωση στο στόχο, οι υποψήφιοι και υποψήφιες πρέπει να γνωρίζουν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα της εξεταστικής διαδικασίας.

Ένα σημαντικό ζήτημα, λοιπόν, που αφορά στη διαδικασία των εξετάσεων είναι η λίστα με όλα εκείνα τα αντικείμενα που κανονικά απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019 και γι’ αυτό, καλό είναι να δώσεις μια κάποια προσοχή στην παρακάτω λίστα.

Ποια είναι αυτά τα αντικείμενα;

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων 2019, τόσο των Γενικών Λυκείων όσο και των ΕΠΑΛ, δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, τα εξής αντικείμενα:

  • Ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα,
  • Βιβλία,
  • Τετράδια,
  • Σημειώσεις,
  • Διορθωτικό υγρό (μπλάνκο) ή ταινία
  • Κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές
  • Υπολογιστικές μηχανές ( κομπιουτεράκι), εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ ή ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων, αν πρόκειται για εξέταση μαθήματος σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Στην περίπτωση, κατά την οποία, ο εξεταζόμενος ή η εξεταζόμενη φέρει μαζί του/της κινητό τηλέφωνο, κατά την προσέλευσή του/της στο εξεταστικό κέντρο, θα κληθεί να το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ενώ μετά τη λήξη της εξέτασης, ο/η υποψήφιος θα παραλάβει το κινητό του και θα αποχωρεί. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι η κατοχή κινητού τηλεφώνου (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα εξέτασης, συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού.

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι ΟΛΑ τα εξεταστικά κέντρα των ΓΕΛ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;