4 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το στρες των εξετάσεων!

Από neolaia.gr Team 3 Ιουνίου 2019

Οι συμβουλές αυτές θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το στρες που έχεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων!

Είναι λογικό τώρα που αρχίζουν οι εξετάσεις σου να έχεις στρες. Είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Έτσι κι αλλιώς σου έχουν παρουσιάσει τις Πανελλήνιες 2019, αλλά και την εξεταστική σαν το τέλος του κόσμου. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δε χρειάζεται να αγχώνεσαι και τόσο.

Γι αυτό σου έχω μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να ελέγξεις το στρες σου και να αποδώσεις στο πλήρες των δυνατοτήτων σου!

1. Βάλε προτεραιότητες στον χρόνο σου

Το να σπας σε κομμάτια τη δουλειά που έχεις να κάνεις και να θέτεις προτεραιότητες στα μαθήματα και στην ύλη θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να μειώσεις το άγχος σου. Θα ξέρεις πώς να διαχειριστείς όλη αυτή την ύλη και τι είναι πιο σημαντικό για να διαβάσεις.

2. Κάνε ένα χρονοδιάγραμμα επανάληψης

Η επανάληψη είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Θα σε βοηθήσει να συμπληρώσεις τις γνώσεις σου και να δεις τι δε ξέρεις καλά. Οπότε, φτιάχνοντας ένα σωστό πρόγραμμα επανάληψης θα μειώσεις το άγχος σου και θα δεις ότι θα μπορέσεις να βγάλεις καλύτερα την ύλη!

3. Διατροφή και γυμναστική

Η σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει να έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στο διάβασμά που έχεις. Ενώ,  γυμναστική θα σε φέρει σε καλή φυσική κατάσταση και θα σε βοηθήσει να φύγει για λίγη ώρα το μυαλό σου από το διάβασμα και την πίεση.

4. Ξεκόλλα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να βλέπεις πόσο υπέροχα περνάνε οι υπόλοιποι δεν σου κάνει και πολύ καλό. Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να επικεντρωθείς στον στόχο σου και να καταφέρεις όλα αυτά που έχεις να κάνεις. Οπότε, άσε το τηλέφωνο και τα μέσα αυτά στην άκρη για λίγο χρονικό διάστημα!

Δες επίσης: Πώς να αποφορτιστείς από μία (πολύ) δύσκολη μέρα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486