5+1 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις να κάνεις με χειριστικό άτομο
Αν ισχύει κάποιο από αυτά, κάτι πρέπει να γίνει!

Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους ανθρώπους, φιλικές και ερωτικές, σοβαρές και περιστασιακές, πλατωνικές και μη πλατωνικές, μας κερνάνε ένα σωρό μαθήματα και το έχουμε διαπιστώσει στην πράξη, όλοι ανεξαιρέτως.

Πόσο μάλλον οι ερωτικές σχέσεις είναι που μας αφήνουν και τη μεγαλύτερη “παρακαταθήκη” εμπειριών, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που αφήνουμε τον εαυτό μας να το ζήσει στο τέρμα, κάνουμε τα δικά μας λάθη και τρώμε τα μούτρα μας, γιατί έτσι πάει, δε μεγάλωσε κανείς κάνοντας πάντα και μόνο το “σωστό”.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν έχεις δίπλα σου έναν (πολύ) χειριστικό άνθρωπο και αρχίζεις σιγά σιγά να αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει πολύ στραβά με την όλη φάση;

Αν δεν είσαι και 1000% σίγουρος/η ότι το άτομο που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου, έχει χειριστική συμπεριφορά που σε προβληματίζει αρκετά, τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω σημάδια και θα το εξακριβώσεις:

1. Δεν κάνει ΠΟΤΕ υποχωρήσεις για τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγετε σχεδόν πάντα να ακολουθείτε το δικό του πρόγραμμα, με τους δικούς του όρους.

2. Σου ζητάει «για χάρη του» να λες ψέματα στους άλλους, προκειμένου να μην τον “κάψεις” όταν έρθει η συζήτηση σε μια ψευδή ιστορία που έχει αφηγηθεί σε τρίτους.

3. Δε σου “επιτρέπει” να εκφράζεσαι όπως νομίζεις, πράγμα που συνεπάγεται ότι μαζεύεις μέσα σου απωθημένο θυμό και ένταση. Πόσο χειριστικός είναι ένας άνθρωπος που δε σου δίνει χώρο να είσαι και να υπάρχεις, όπως γουστάρεις εσύ;

4. Επιμένει κουραστικά στο να κάνεις πράγματα που επανειλημμένα έχεις δηλώσει ότι δε σε ευχαριστούν ή δε σε εκφράζουν τη δεδομένη στιγμή.

5. Κάποιες φορές θέτει “πλαφόν” σε ορισμένα ζητήματα συζήτησης, τα οποία δε θέλει να συζητήσει, ωστόσο, για σένα είναι σημαντικά. Για παράδειγμα, θα ακούσεις εκφράσεις του τύπου «Αυτό δε θα το αναλύσουμε» ή «αυτό δε θα το ξανά συζητήσουμε».

+1 Σου υποδεικνύει τους ανθρώπους, με τους οποίους θα συχνάζεις και θα κάνεις παρέα και, όταν πρόκειται για άτομα που εσύ έχεις επιλέξει στη ζωή σου και ενδεχομένως δεν τα συμπαθεί, σου κάνει ολόκληρο θέμα.

Δες ακόμα: 3 πράγματα που χαρακτηρίζουν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι