Φοιτητική ζωή: 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς!
Η φοιτητική ζωή θα σε διδάξει ένα σωρό πράγματα και κάποια είναι ΠΟΛΥ σημαντικά!

Η φοιτητική ζωή είναι μια μοναδική εμπειρία για όσους και όσες είχαν την τύχη να τη ζήσουν!

Είναι γεγονός ότι η περίοδος που περνά κανείς ως φοιτητής, του αφήνει μια «κληρονομιά» μαθημάτων, γνώσεων, αλλά και αξέχαστων εμπειριών, που του επιτρέπει στη συνέχεια να κοιτάξει το μέλλον με μεγαλύτερη ωριμότητα και να προετοιμαστεί για τα επόμενα βήματα.

Και επειδή είναι επίσης γεγονός ότι κανείς μας δε γεννήθηκε τέλειος φοιτητής, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα, στα οποία είναι καλό να σταθείς, γιατί θα σε μάθουν πώς να αντιμετωπίζεις τις όποιες δυσκολίες έρχονται με ωριμότητα και ψυχραιμία.

Ορίστε 5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ όσο είσαι ακόμα φοιτητής:

1. Το να παραδέχεσαι ότι έκανες κάπου λάθος ή ότι θα μπορούσες να είχες εκτιμήσει καλύτερα μια κατάσταση, δε δηλώνει ούτε υποχωρητικότητα, ούτε ηττοπάθεια, ούτε παραίτηση. Αντιθέτως, το να κρίνεις σωστά και λογικά τον εαυτό σου, δείχνει θάρρος και ωριμότητα χαρακτήρα.

2. Το να βάζεις την ευτυχία σου πάνω από όλα δεν θεωρείται πάντα εγωισμός, αλλά έρχονται φορές που θα είναι απαραίτητο να σκεφτείς για σένα και να φροντίσεις μόνο τον εαυτό σου.

3. Δεν είναι όλες οι φιλίες που θα κάνεις με συμφοιτητές ίδιες. Κάποιοι φίλοι σαφώς και θα μείνουν στη ζωή σου παραπάνω καιρό, αλλά κάποιοι άλλοι ίσως αποχωρήσουν και δεν έγινε και τίποτα. Έτσι πάει με όλες τις σχέσεις.

4. Είναι καλό να δέχεσαι την κριτική που σου κάνουν και να μη την αντιλαμβάνεσαι ως “προσωπική επίθεση”, εκτός κι αν όντως ο άλλος θέλει απλά να σε μειώσει, οπότε, σε αυτή την περίπτωση απλά δεν το επιτρέπεις με τίποτα.

5. Να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να στηρίζεις, πρώτα από όλους, εσύ τον εαυτό σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ακούς και δεν εκτιμάς την άποψη των γύρω σου.

Δείτε ακόμα: Φοιτητική ζωή: 5 τρόποι για να πεις «αντίο» στο υπερβολικό άγχος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;