Έρευνα: ΑΚΡΑΙΟ! Τα ζευγάρια που τσακώνονται ζουν περισσότερο!
Κι όμως οι τσακωμοί στη σχέση σου μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία σου!

Οι τσακωμοί, ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει, αλλά προσπαθείς πάσα θυσία να αποφύγεις. Μία νέα έρευνα, όμως, έρχεται να αποδείξει ότι το να έχεις κάποιους τσακωμούς με τη σχέση σου, σε βοηθάει στο να ζήσεις περισσότερο.

Μπορεί μέχρι τώρα να πίστευες (και να ήσουν πεπεισμένος γι αυτό) ότι ισχύει το αντίθετο. Αλλά μία νέα έρευνα έδειξε ότι αν το στυλ τσακωμού σου ταυτίζεται με αυτό του συντρόφου σου, τότε θα ζήσετε και οι δύο περισσότερο. Άκου εκεί τι συμβαίνει!

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 192 παντρεμένα ζευγάρια και τα παρακολουθούσε επί 32 χρόνια. Μάλιστα, κύριος στόχος της να βρει αν η συμπεριφορά του συζύγου επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής του άλλου. Σε τακτά χρονικά διαστήματα τους ρωτούσαν ορισμένες ερωτήσεις και μάζευαν τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αν έχεις τον ίδιο τρόπο που μαλώνεις με τον σύντροφό σου το προσδόκιμο της ζωής σου αυξάνεται θεαματικά. Ενώ, αν έχετε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των καυγάδων, η πιθανότητα του να πεθάνει ο ένας από τους δύο πρόωρα διπλασιάζεται.

Μάλιστα, η διαφορετική αντιμετώπιση των καυγάδων οδηγεί σε αυξημένο άγχος, κακή οικογενειακή ζωή και πίεση και στους δύο. Οπότε, θέλει προσοχή για να βρείτε πώς θα διαχειρίζεστε τους καυγάδες μαζί.

Δηλαδή, αν ο ένας φωνάζει κι ο άλλος κλείνεται στον εαυτό του, δε θα βοηθήσει στη μελλοντική ζωή σας. Αντίθετα, αν τσακωθείτε και οι δύο εκείνη τη στιγμή μπορούν όλα να γίνουν καλύτερα. Δε τα λέω εγώ, αλλά η έρευνα!

Τελικά, η έρευνα συμπέρανε ότι τα ζευγάρια που έχουν ρυθμίσει τον τρόπο που τσακώνεται να ταυτίζεται, έχουν μία πιο χαρούμενη ζωή και βρίσκουν πιο εύκολα διέξοδο από τα προβλήματα! Αυτό, μάλιστα, οδηγεί και σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Άρα, την επόμενη φορά που θα καυγαδίσεις με τον σύντροφό σου, κάτσε και σκέψου τι διαφορές και τι ομοιότητες έχετε στο πώς τσακώνεστε!

Δες ακόμα: Τσακωμός και σχέση: 3 ατάκες που καλύτερα να μην πεις πάνω στο θυμό σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;