4 απλοί τρόποι για να μάθεις καλύτερα αυτά που διαβάζεις!
Μάθε μερικούς εύκολους τρόπους για να μπορέσεις να μάθεις πιο εύκολα αυτά που διαβάζεις!

Το διάβασμα για τις εξετάσεις είναι αρκετά απαιτητικό και δύσκολο. Θέλει να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις ένα σωστό πρόγραμμα για να τα βγάλεις όλα. Θα τα θυμάσαι, όμως, όταν θα έχεις τελειώσεις την ύλη;

Είτε είναι διάβασμα για εξεταστική, είτε για Ενδοσχολικές Εξετάσεις 2019, είτε για τις Πανελλήνιες 2019, είναι πολύ δύσκολο να θυμάσαι όλη την ύλη απέξω. Γι αυτό σου έχω μερικούς εύκολους τρόπους για να θυμάσαι καλύτερα αυτά που έχεις διαβάσει!

1. Κράτα σημειώσεις

Με το να γράφεις αυτά που διαβάζεις, ή τα πιο σημαντικά σημεία, θα δεις ότι τα μαθαίνεις πιο εύκολα. Σίγουρα παίρνει περισσότερο χρόνο, αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Έχει αποδεχτεί ότι επικεντρωνόμαστε πολύ περισσότερο σε αυτό που γράφουμε, από ότι σε αυτό που απλά διαβάζουμε.

2. Προσπάθησε να τα εξηγήσεις σε κάποιον

Με το να προσπαθήσεις σε κάποιον και να του δώσεις να τα καταλάβει, θα δεις και εσύ πόσο καλά ξέρεις αυτά που έχεις διαβάσει. Οπότε, πες τα απέξω στη μανά σου, όπως έκανες τότε, στο δημοτικό. Θα δεις τι δε θυμάσαι, ή τι δεν έχεις καταλάβει καλά! Έτσι, θα καταλάβεις καλύτερα ότι διαβάζεις, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο στην επανάληψή σου.

3. Χρησιμοποίησε post – it

Γράψε τα πιο σημαντικά και αυτά που σε δυσκολεύουν σε post- it και κόλλησε τα σε διάφορα σημεία στο δωμάτιό σου. Έτσι, θα τα κάνεις μία συνεχή επανάληψη, χωρίς να καταλαβαίνεις κιόλας ότι διαβάζεις. Είναι ένας τρόπος να μαθαίνεις πράγματα που δεν είναι πολύ συνηθισμένος, αλλά βοηθάει.

4. Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου

Τέσταρε τον εαυτό σου με διάφορες ερωτήσεις σε στιγμές που δεν διαβάζεις. Δες αν θυμάσαι ανά πάσα στιγμή αυτά που έχεις διαβάσει κι αν μπορείς να τα επαναφέρεις στη μνήμη σου.

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1 
 1