4 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά!

Από neolaia.gr Team 29 Μαΐου 2019

Πριν ξεκινήσεις την αναζήτησή σου για δουλειά πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα!

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις για μία δουλειά, πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να έχεις μεγάλη επιτυχία σε αυτή την έρευνα σου. Είναι κάποια πράγματα που όλοι ευχόμασταν να μας είχε πει κάποιος.

Μπορεί να σου φαίνονται λεπτομέρειες, αλλά στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι εργοδότες τα κοιτάνε. Επομένως, εσύ πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος!

1. Χρησιμοποίησε τους γνωστούς σου

Η αλήθεια είναι ότι σε όποια χώρα και να είσαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις γνωστούς και φίλους που έχουν ακούσει για διάφορες δουλειές ώστε να σε παραπέμψουν. Επίσης, πολλές αγγελίες για δουλειές δεν κυκλοφορούν πουθενά και μόνο μέσω γνωστών μπορείς να κλείσεις μία συνέντευξη! Να θυμάσαι, όμως, ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα σε προσλάβουν κιόλας, απλά και μόνο επειδή έχετε κοινό γνωστό!

2. Ένα καλό βιογραφικό

Πέρα του ότι πρέπει να ξεχωρίζει από τα άλλα και να έχει όσα ζητάει ο εργοδότης, καλό θα ήταν να είναι και εύχρηστο. Υπάρχουν μερικά κόλπα για να το κάνεις εύκολο στο διάβασμα και να τραβάει την προσοχή του άλλου. Οπότε, δώσε μεγάλη βάση στην εμφάνιση του βιογραφικού σου και στα πράγματα που συγκεντρώνονται μέσα σε αυτό!

3. Να είσαι ήρεμος

Μετά, πριν και κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης θα πρέπει να είσαι ήρεμος. Να δείξεις τι αξίζεις και να μην το πάριες κατάκαρδα αν δε σε προσλάβουν. Η ηρεμία είναι πολύ σημαντικό στη διαδικασία αναζήτησης δουλειάς, καθώς μπορεί να πάρει αρκετό καιρό και να έχεις αρκετές απογοητεύσεις μέχρι να βρεις τη μία ευκαιρία και να την αρπάξεις.

4. Να έχεις ανοιχτό μυαλό

Πολλές φορές η έρευνα αυτή μπορεί να σε οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που περίμενες. Επίσης, μπορεί να μη βρεις ακριβώς αυτά που ζητάς. Πρέπει, ωστόσο, να έχεις ανοιχτό μυαλό και να δεχτείς κάποια πράγμα, αν δεις ότι μπορεί να πετύχεις πολύ περισσότερα.

Δες ακόμα: 4 βασικοί λόγοι για τους οποίους χρονοτριβούμε!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486