4 βασικοί λόγοι για τους οποίους χρονοτριβούμε!
Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους χρονοτριβείς και δεν κάνεις τα πράγματα που πρέπει!

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε έρθει αντιμέτωπη με το αίσθημα ότι δε θέλουμε να κάνουμε κάτι. Και τότε είναι που χρονοτριβούμε. Κάνουμε βασικά τα πάντα για να μην κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει.

Είναι μία κατάσταση που όλοι έχουμε περάσει, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το κάνουμε αυτό; Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο να χρονοτριβούμε και να μην κάνουμε ότι πρέπει να γίνει;

Σου έχω την απάντηση σε όλα σου τα ερωτήματα! Αυτοί είναι, λοιπόν, οι 4 λόγοι που χρονοτριβείς!

1. Θέλεις να αποφύγεις ένα άσχημο συναίσθημα

Συχνά χρονοτριβείς απλά και μόνο γιατί αυτό που έχεις να κάνεις, ή η κατάληξη της πράξης αυτής δε σε ευχαριστεί. Προσπαθείς να το αναβάλεις όσο γίνεται και βρίσκεις άλλα πράγματα να κάνεις. Αλλά, κάποια στιγμή θα ασχοληθείς και με αυτό αναγκαστικά!

2. Δε σε νοιάζει ο μελλοντικός εαυτό σου

Συνήθως, χρονοτριβείς όταν έχεις να διαβάσει ή να κάνεις ένα βαρετό και δύσκολο πράγμα. Αν κάτσεις για μερικά λεπτά και σκεφτείς που μπορεί να σε οδηγήσει αυτό μελλοντικά και τι δε θα έχεις καταφέρει αν δεν το κάνεις. Οπότε, μη χρονοτριβείς και σκέψου τον μελλοντικό εαυτό σου.

3. Οι στόχοι σου δεν έχουν χρονικό περιθώριο

Οι στόχοι που βάζεις δεν έχουν συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό είναι για τις καθημερινές δουλειές και τα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Κάποια στιγμή θα καταφέρεις τους στόχους σου και θα νιώσεις μία χαρά. Στα καθημερινά πράγματα μπορείς να χρονοτριβείς όσο θέλεις!

4. Το να χρονοτριβείς μπορεί να λειτουργεί για σένα

Όσο και να συμφωνείς με δηλώσεις του τύπου “Κάνε τα πράγματα νωρίς για να μην τρέχεις το τελευταίο λεπτό”, μπορεί για σένα η πίεση αυτή και το άγχος να λειτουργεί παραγωγικά. Αν, όμως, όχι τότε πρέπει να το σταματήσεις αμέσως και να αλλάξεις τακτική.

Δες ακόμα: 4 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;