4 τρόποι για να κάνεις μία καλή επανάληψη όταν δεν έχεις χρόνο!

Από neolaia.gr Team 28 Μαΐου 2019

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο για να κάνεις επανάληψη, αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό που θέλεις!

Είναι η περίοδος που προετοιμάζεσαι για εξετάσεις, είτε αυτές είναι Πανελλήνιες 2019, είτε Ενδοσχολικές εξετάσεις 2019, είτε για την εξεταστική. Και η ύλη είναι τεράστια και αγχώνεσαι για το αν θα προλάβεις να την βγάλεις και να κάνεις και μία καλή επανάληψη.

Αλλά, δε χρειάζεται! Καθώς υπάρχουν απλοί τρόποι για να κάνεις μία καλή επανάληψη όταν έχεις λίγο χρόνο! Πάμε να δούμε πώς θα τα καταφέρεις;

1. Επικεντρώσου σε θέματα

Ψάξε και βρες παλιά θέματα. Λύσε όσα περισσότερα μπορείς και επικεντρώσου σε αυτά που σε δυσκόλεψαν και έκανες λάθος. Δες τη σωστή λύση ή την σωστή απάντηση και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί και πώς έκανες λάθος.

2. Δες τα SOS

Η ύλη είναι τεράστια και να την διαβάσεις πάλι σίγουρα δεν προλαβαίνεις. Άρα επικεντρώσου στα SOS. Διάβασε τα μέχρι να βεβαιωθείς ότι τα ξέρεις τέλεια. Σίγουρα θα σου πέσει και κάτι άλλο, αλλά αυτά να ξέρεις ότι θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ.

3. Διάβασε με κάποιον άλλο

Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να κάνετε ο ένας ερωτήσεις στον άλλο. Να λύνεται τις απορίες ο ένας του άλλου. Θα δεις ότι το να μπορέσεις να εξηγήσεις σε κάποιον αυτό που διάβασες θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο να το εμπεδώσεις σωστά.

4. Δες τις σημειώσεις σου

Καλό θα είναι όταν διαβάζεις να κρατάς σημειώσεις. Έτσι και θα ξέρεις τι πρέπει να μάθεις από κάθε μάθημα που διαβάζεις, αλλά και με μία γρήγορη ματιά να δεις τι είναι αυτό και που θα το βρεις. Οι σημειώσεις βοηθάνε πάντα, οπότε πρέπει να τις κάνεις οπωσδήποτε!

Δες ακόμα: 6 συμβουλές για να ξεκινήσεις το διάβασμα και να μη χρονοτριβείς άλλο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486