Εθνικές Εκλογές 2019: Ξανά στις κάλπες η Ελλάδα!

Από neolaia.gr Team 27 Μαΐου 2019

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πρόωρες Εθνικές Εκλογές 2019 πιθανότατα στις 30/06!

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε μετά τις 21:00 στην Κουμουνδούρου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με τον κόσμο να περιμένει τις δηλώσεις του για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019. Όπως δήλωσε πριν λίγα λεπτά, μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής, θα ζητήσει την προκήρυξη για τις Εθνικές Εκλογές 2019, με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την 30η Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, υπάρχουν δύο δρόμοι για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, με βάση την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί: Από τη μια, ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια, από την άλλη η επιστροφή στο «σκοτάδι» της λιτότητας, της κρίσης και του ΔΝΤ.

Συνέχισε, αναφέροντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών της κυβέρνησης και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να το αγνοήσει, καθώς αυτά τα τέσσερα της διακυβέρνησής του, δεν πορεύτηκε με στρατηγήματα, ούτε επέλεξε το δρόμο της ιδιοτέλειας. Όπως διαβεβαίωσε μάλιστα, πρόκειται να παραμείνει πιστός στις αρχές της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης, αποδεχόμενος παράλληλα τη λαϊκή ετυμηγορία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δίνει πάτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ να αμφισβητήσει το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα των πολλών, παρότι εκείνος επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη μάχη για ισότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.

Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας.

Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα.

Η αφοσίωσή μας στο λαό, δεν είναι τακτική επιλογή. Είναι ηθική υποχρέωση. Είναι απαράβατος κανόνας. Είναι η ψυχή μας. Είναι η ψυχή μου.

Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών, να αμφισβητήσει συνολικά αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Ήδη το κάνει.

Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Ανήκει σε σας. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε.»

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486