Εθνικές εκλογές 2019: Αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής τους;

Από neolaia.gr Team 27 Μαΐου 2019

Νέο σενάριο έπεσε στο τραπέζι και θέλει τις Εθνικές εκλογές 2019 να πραγματοποιούνται 7 Ιουλίου, αντί για 30 Ιουνίου!

Μετά το μεγάλο προβάδισμα που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, έκανε τις πρώτες δηλώσεις του, αναφέροντας ότι θα ζητήσει να προκηρυχθούν πρόωρες Εθνικές εκλογές 2019, μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής που μας έρχεται.

Παρόλα αυτά, ένα νέο σενάριο έρχεται να ανατρέψει την πιθανότητα βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου, αρχική ημερομηνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Γίνονται σκέψεις, λοιπόν, για πιθανή πραγματοποίηση εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, αμέσως μετά την λήξη των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν εισηγήσεις να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου του 2019, με το σκεπτικό ότι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να τελειώσουν στις 2 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά ότι τόσο οι γονείς των μαθητών, όσο και οι νέοι από 17 ετών, δε θα έχουν εκκρεμότητες.

Παρότι το σενάριο για εθνικές εκλογές 2019 έχει ήδη πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, φαίνεται πως η ημερομηνία 30 Ιουνίου δεν έχει αποκλειστεί εντελώς σαν ενδεχόμενο.

Η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, ωστόσο, αναμένουμε νέα για το πότε θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των εθνικών εκλογών, λαμβάνοντας υπόψιν και τα δύο πιθανά σενάρια, της 30η Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου.

Δείτε ακόμα: Εθνικές Εκλογές 2019: Την Κυριακή η συνάντηση Τσίπρα – Παυλόπουλου!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486