Ευρωεκλογές 2019: Πρώτο το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία!

Από neolaia.gr Team 26 Μαΐου 2019

Δες αναλυτικά τι συμβαίνει στις Ευρωεκλογές 2019 στη Γαλλία!

Οι Ευρωεκλογές 2019 πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου. Και σήμερα, μετά τη λήξη της διαδικασίας μαθαίνουμε τα πρώτα αποτελέσματα από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Μία πολύ αρνητική είδηση, όμως, έρχεται από τη Γαλλία!

Ευρωεκλογές 2019: Αποτελέσματα στο neolaia.gr

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές Ευρωεκλογές 2019. Αυτό είναι σύμφωνα με τα δύο Exit Polls που πραγματοποιήθηκαν από τα ινστιτούτα IFOP και Elabe.

Μάλιστα, αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι του 22,4% του κόμματος LREM του τωρινού προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe. Ενώ, παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει στα δύο κόμματα το ινστιτούτο IFOP.

Αν το αποτέλεσμα αυτό βγει και στα τελικά αποτελέσματα, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ 23 έδρες θα πάρει το κόμμα του Γάλλου προέδρου. Στην τρίτη θέση με ποσοστό 12, 7%, κάνουν την μεγάλη έκπληξη οι Πράσινοι.

Το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 8,5% και το αριστερό κόμμα του Ζαν Λικ Μελανσόν αποσπά μόλις 6, 2 %.

Μένει να δούμε τι θα δείξει τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα από τη Γαλλία!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486