Ευρωεκλογές 2019: 10 λόγοι που είναι σημαντικό το να πας σήμερα να ψηφίσεις!
Ευρωεκλογές 2019: Η Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μας δίνει 10 καλούς λόγους για να μην αμελήσουμε να πάμε στις κάλπες σήμερα!

Οι Ευρωεκλογές 2019 έφτασαν και οι πολίτες και πολίτιδες της χώρας καλούνται να προσέλθουν στα εκλογικά τους τμήματα και να καταθέσουν την ψήφο τους.

Να θυμίσουμε ότι εκείνοι που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές 2019 είναι όσοι πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής (μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2019). Σε αυτές τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1.1.2002 μέχρι και 31.12.2002
  • Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν.

Μάθε που ψηφίζεις, έστω και τελευταία στιγμή, εδώ!

Όπως σε κάθε Εκλογές, ωστόσο, έτσι και στις φετινές εκλογικές αναμετρήσεις, που διεξάγονται ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μεγαλύτερος “εχθρός” από την αποχή των πολιτών και ψηφοφόρων.

Γι’ αυτό το λόγο κιόλας, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, μας δίνει δέκα (10) λόγους για να πάμε να ψηφίσουμε σε αυτές τις Ευρωεκλογές, υπενθυμίζοντάς μας γιατί έχουν τόσο μεγάλη σημασία.

1) Γιατί είναι το δημοκρατικό μας δικαίωμα και ως φόρο τιμής για τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς αυτό το δικαίωμα.
2) Για να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα το οποίο απειλείται από ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις.
3) Για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρώπης και το μέλλον της Κύπρου.
4) Για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της ευημερίας και όλων αυτών των οφελημάτων που μας παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
5) Για να ενισχύσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο είναι η φωνή των πολιτών και το δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
6) Για να ενδυναμώσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που μας διασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής με τις αποφάσεις του.
7) Για να στηρίξουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που στηρίζει την ισότητα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
8) Για να επιλέξουμε τους άριστους έξι οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα συμμετέχουν στις αποφάσεις τους για να ακούγεται η φωνή μας, η άποψη μας και το τi θέλουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος.
9) Για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
10) Για να καθορίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε γιατί αν εμείς δεν ψηφίσουμε, κάποιοι άλλοι θα ψηφίσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι εκεί και απλά θα έχουμε ως αποτέλεσμα και θα μας αντιπροσωπεύουν εκείνοι που ψήφισαν κάποιοι άλλοι.

Συντονίσου στην παρέα μας για να ενημερώνεσαι για όλα:

Εκλογές 2019: Ζωντανή ενημέρωση [#liveblogging]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;