ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται το μηνιαίο επίδομα που χορηγεί;

Από neolaia.gr Team 24 Μαΐου 2019

Δείτε αναλυτικά!

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) έχει ανακοινώσει τους όρους χορήγησης του νέου μηνιαίου επιδόματος, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές οικογένειες και θα πληρώνεται στους ωφελούμενους, ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ.

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, αποφάσισε να δίνει 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια το ποσό των 15.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο. Η χορήγηση του επιδόματος θα πραγματοποιείται, προκειμένου αν καλύψει την οποίας διαφορά προκύπτει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών ασφαλισμένος στον Οργανισμό γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο και θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνεται η αφαίρεση του οποίου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 720 ευρώ;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486