Η ανάρτηση της Μαρίας Καλογεροπούλου στο facebook δε μας σοκάρει καθόλου
Και γιατί να μας σοκάρει άλλωστε;

Η αυτοδιαχείριση και υποκειμενική απόλαυση του σώματος είναι από τα ζητήματα που έχει (επιτυχώς) καταφέρει να κληροδοτήσει η δεκαετία του ’60, σε συνδυασμό με το δικαίωμα της ελεύθερης αυτοέκφρασης, του πειραματισμού, και πολλών άλλων μετα-υλιστικών αιτημάτων που στρέφονται στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

Όσο για αυτοδιάθεση του σώματος και το δικαίωμα στην κατά το δοκούν διαχείρισή του, η εποχή που ζούμε είναι η βασική εγγυήτρια τέτοιου είδους ελευθεριών, βλέπε #FreeTheNipple, #NoShaveNoShame και πολλά άλλα. Οι λόγοι για τα κινήματα αυτά πολλοί και ο χρόνος λίγος. Όντως οι γυναίκες έχουν υπάρξει τα βασικότερα “θύματα” της βιομηχανίας ομορφιάς.

Τι γίνεται, όμως, με την αξιοποίηση φεμινιστικών ιδεών αυτοδιάθεσης του σώματος λίγο πριν τις εκλογές;

Ο λόγος για την προβοκά ανάρτηση της Μαρίας Καλογεροπούλου, δημιουργό του “Προχωράμε” και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό  “ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ” του Παύλου Γερουλάνου.

Στη φωτογραφία βλέπουμε την ίδια, εμφανώς αξύριστη, να ποζάρει, κλείνοντας το μάτι στην καχυποψία και το “κράξιμο” του ψηφιακού κοινού. Στα σχόλια από κάτω, ένα μικρό ντελίριο, όπως είναι και άλλωστε συνηθισμένο για τα αντανακλαστικά του ελληνικού ίντερνετ.

Κάποια πράγματα δε χρειάζεται να εξηγούνται και να αναλύονται τελικά όσο νομίζουμε. Ειδικά όταν πρόκειται για κυριολεκτικές και μεταφορικές “τρίχες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
FT
3 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
BARC
5'
42 - 51
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;