Στη Βραζιλία θεσπίστηκε ως ποινικό αδίκημα η ομοφοβία και η τρανσφοβία!
Δες αναλυτικά!

Άλλη μία μεγάλη αναγνώριση έρχεται για την LGBTQI+ κοινότητα. Αυτή τη φορά από τη Βραζιλία που βγήκε δικαστική απόφαση για να θεωρείται ποινικό αδίκημα η ομοφοβία και η τρανσφοβία!

Μάλιστα, η πλειοψηφία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, δηλαδή έξι από τους 11 δικαστές, αποφάσισε υπέρ του να θεωρείται, πλέον, έγκλημα η ομοφοβία και η τρανσφοβία. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η απόφαση του Δικαστηρίου θα προσφέρει στην LGBTQI+ κοινότητα πραγματική προστασία. Καθώς, είναι συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις σε άτομα που ανήκουν στην κοινότητα αυτή.

Τουλάχιστον 141 LGBTQI+ άτομα έχουν δολοφονηθεί στη Βραζιλία φέτος. Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση Grupo Gay da Bahia αυτά προστίθενται στα 420 άτομα που δολοφονήθηκαν μέσα στο 2018.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου που εξελέγη πέρυσι έχει αυτοχαρακτηριστεί ομοφοβικός. Μετά την εκλογή του Μπολσονάρου εκφράστηκε από πολλούς μία μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των εγκλημάτων εναντίον της κοινότητας αυτής.

Ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Λουίς Φουξ δήλωσε:

“Τα ομοφοβικά εγκλήματα είναι εξίσου ανησυχητικά με τη σωματική βία. Καταγγέλλω την επιδημία της ομοφοβικής βίας.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η προσπάθεια για ποινικοποίηση των εγκλημάτων αυτών γίνεται επί σχεδόν 20 χρόνια. Όμως, η σχετική νομοθεσία αντιμετωπίζει μεγάλη αντίσταση από συντηρητικούς και θρησκευτικές ομάδες στο Κογκρέσο.

Με την απόφαση του αυτή το Ανώτατο Δικαστήριο θεσπίζει ότι τα εγκλήματα κατά της LGBTQI+ κοινότητας θα τιμωρούνται βάσει του αντιρατσιστικού νόμου. Αυτό θα ισχύσει έως ότου το Κογκρέσο υιοθετήσει συγκεκριμένη νομοθεσία για την προστασία τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βραζιλία ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων νομιμοποιήθηκε το 2013. Και μάλιστα τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν και το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά!

Δες ακόμα: Rain Dove: Το (πρώτο) μοντέλο που ανατρέπει (στην πράξη) τα έμφυλα πρότυπα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;